Dovolenka na Malorke - Časť 3 Končíme

   Na záver po všetkých výletoch, ubytovaní v skvelej Condesa de la Bahia a všetkých zážitkoch, môžem Malorku iba odporučiť :)

Ďalšie odporúčania na výlet :
1. Coves de Campanet - TU
2. La Granja - TU
3. La Reserva Mallorca - Puig de Galatzó - TU
4. Palma de Mallorca - hlavné mesto ostrova
5. Valldemossa - veľmi romantické mestečko
6. Sineu - koná sa tu jeden z najstarších trhov (predaj ovocia, zeleniny, a pod.)
    
Sušenie uterákov a plaviek? Zabudnite! Je tu vysoká vlhkosť a plavky ani uterák Vám za noc nevyschnú.  Určite odporúčam každý večer plavky trošku preprať, aspoň sprcháčom, a tak dať vysušiť, inak Vám ľahko zasmradnú. Pre vysokú vlhkosť tu veci najlepšie vysušíte niekde na šnúre, kde svieti priamo slnko a riadne fúka vietor.

Na Malorke majú len dve ročné obdobia - jar a leto. Počas turistickej sezóny, kým je leto, je Malorka suchá. Po septembrovom splne sa mení prúdenie vetrov, južný sa mení na severný. Z ostrova sa postupne stáva zelená krajina. Suché mandľovníky sa začnú zelenať, pomaranče začnú dozrievať, ľudia zozbierajú najprv zelené (nezrelé) olivy, a potom zrelé. Kým prídu turisti, prebehne posledná žatva a ostrov znova vyschne.

Meškanie. Na to, že tu ľudia, autobusy a všetko možné meška, sa vopred pripravte. Autobus na výlet nám meškal od 20min do 45min. Ak má obchod otvoriť o 16:00h, tak mu dajte hodinku, aby bol ozaj otvorený. Jednoducho pohodové prímorské tempo.


-       Prázdniny na Malorke od polky júna do polky septembra, cez školský rok nemusí byť otvorené všetko aj cez víkendy.

    Parkovanie. NaMalorke to majú s parkovaním celkom veselé, nakoľko jeden mesiac parkujú na ľavej strane, druhý na pravej strane. Tam, kde máte žltú čiaru, miesto je spoplatnené a modrú, parkvanie zakázané. Majú tam žlté a modré čiary, takže radšej sa na presný význam opýtajte, nech neparkujete tam, kde to je zakázané

Na záver pridám niekoľko informácii o cenách, aby ste mali predstavu, aké vreckové so sebou vziať :
- Blízko mojho hotela boli aj koče s koňmi a dalo sa povoziť. Teda, ak ste chceli zaplatiť 60 Eur na hodinu,
- voda 0,5 l - môže stáť od 1,70 Eur v obchodíkoch, až po 3,50 Eur na výlete, takže vodu si kúpte vopred a najlepšie 1l v menších obchodíkoch pri vašom ubytku, my sme za 1l platili v takýchto obchodíkoch 0,90 Eur a určite sme ušetrili :)
- za zavolanie lekára platíte od 30 Eur vyššie (keďže sme ho volať nemuseli, ďalšie poplatky Vám uviesť našťastie neviem)
- ceny oblečenia, kabeliek sú pribleížne od 20 Eur vyššie,
- v mojej časti ostrova a ani nikde na výlete žiadne napodobeniny neboli, tak ak chcete "značkovú kabelku", tu ju nenájdete,
- cena magnetky sa hýbe od 1,90 Eur až po cca 5 Eur ( 5 Eur bolo najviac, čo som videla),
- jedlo - radšej si dajte All inclusive, zaručujem Vám, že ušetríte (jedine, že máte záujem na tomto ostrove fungovať na sáčkových polievkach, paštekách a suchároch).



VEĽA ŠŤASTIA S DOVOLENKOU NA MALORKE :)
Vaše zážitky mi napíšte a ja ich zverejním na svojom blogu ako bonus od čiteľov pre čitateľov alebo ho vložte do komentára pod týmto článkom,
aby aj ostatný vedeli čo a ako :)
NA ZDRAVIE :)
 

Obľúbené príspevky