Dovolenka na Malorke - Časť 2 Výlet Marineland


Na tento výlet som mala požičané auto Fiat 500 Cabrio. Milé auto, veľkostne mi sadlo, ale kvalitou mi pripomínalo môj starý favorit :D Jazdenie po Malorke je zjednodušené tým, že majú všade kruháče, svetelné križovatky sú len sem-tam v meste, alebo vôbec. Značenie mimo miest je dobré, ale v meste sa stratíte aj keď ste super vodič. Označenie smerov, kam treba ísť tu chýba a označenia ulíc majú na asi meter vysokých stĺpikoch, pred ktorými parkuje auto, a teda stĺpik ani nevidíte :) Môžete mať aj mapu mesta, no aj tak sa nevysomárite. Ak si tu budete požičiavať auto, určite len s GPS navigáciou.
SEAL
FLAMINGOS
Auto som mala prevziať o 9:00h na recepcii svojho hotela, kde mal prísť pán z požičovne a odovzdať kľúče od auta. Preto som šla na raňajky o 8:30h s tým, že po prevzatí sa na ne ešte vrátim a dám si kávu. Pánovi z požičovne som mala zaplatiť za auto. Keď o 9:20h nikto neprichádzal, dohodla som sa so slečnou na recepcii, že budem na raňajkách. Ak by prišiel, nech ma tam vyhľadá. Mala som kávu, ovocie a o 9:45h som šla z raňajok na recepciu. Ten pán konečne dorazil. Prevzala som auto, zabehla po veci na izbu a výlet sa mohol začať. Ja som bola najprv navigátor. Od hotela sme vyšli na hlavnú cestu, a potom ďalej smer Alcúdia a Palma. Pred Palmou sme sa akosi dostali do mesta a prechádzali sme skrz centrom, okolo historického centra. Videli sme asi najznámejšiu pamiatku z Palmy, a to katedrálu, ktorú vidíte na obrázku. Potom sme sa dostali k prístavu a ďalej nabrali sme na Andratx a Palma Nova. Trochu sa blúdilo, ale nakoniec sa nabral dobrý smer. Marineland nebol nijak označený počas celej cesty a keď idete okolo, ledva zbadáte, že to je tam. Parkovisko je celkom veľké a bez poplatku.
Pri vstupe sa musíte vyfotiť s krásnym papagájom. Fotku si potom môžete kúpiť za 10 Eur pri odchode, ak ju neskartujú skôr ako prídete. Tejto fotke sa vyhnúť nemôžete.
Prišli sme akurát na Dolphin show. Ja som bola unesená! Úžasné zviera, práca cvičiteľa je práca snov! Z celej šou mám iba video, ktoré ak sa podarí natiahnem sem dodatočne.
PENGUIN
Vtáčik č. 1
Vtáčik č. 2
Potom sme si prezreli celý par od začiatku. Plameniaky, tulene, tučniaky . . . V samostatnej časti boli voľne pustené papagáje, kačky. Akurát bolo treba prejsť cez dvoje dverí a záves. Dotýkať sa ich nedalo, ale boli riadne veľký. V telke to tak človeku veľmi nepripadá, ale niektoré papagáje sú riadne veľké. Samostatne bolo aj akvárium s rybami a malým žralokom, ďalšia časť bola venovaná jašteričkám a žabám. Videla som korytnačku, raje, tuleňa aj mroža. Tuleň bol zlatý, vyšiel nad hladinu, zakašľal, nadýchol sa a pod vodou si robil bublinky. Toto opakoval dookola. Zjavne ťažká nuda :) Ale ten mrož! Och, no to je riadna obluda! Ćlovek by ho nechcel len tak stretnúť v mori, ale ak si ho dáte do mrazáku, tak je to akoby ste tam mali minimálne 300kg svinku. Nakoniec sme navštívili Parrots show. Tam tie papagáje prelietavali nad hlavami divákov, upratovali s hubkami stôl, navliekali krúžky, rozprávali, a pod. Po odchode z tejto šou ma zastavila pani s ponukou na delfínou. Buď len byť s nimi, alebo si obliecť overal a trénovať delfínov ako profesionál. Bola som nadšená, až kým nepovedali cenu : 60 Eur za sedenie s delfínmi a 100 Eur za trénovanie. Aj keď som veľmi chcela, za takúto cenu ani náhodou. Takže delfínky, ešte ma počkajte :) Celkovo som sa tu zdržala spolu asi štyri hodiny, ale je tu čo pozerať.
SEALS - training 10:00h, 16:30h, feeding schedule 14:10h
PENGUIN - feeding schedule 10:10h, 14:30h
SEA LION show - 11:30h, 15:30h
DOLPHIN show - 11:45h, 15:45h
PARROTS show - 10:30h, 13:00h, 16:30h
   Ak máte malé deti, určite to odporúčam, nakoľko je tu aj kútik pre deti so šmýkačkami a bazénikom, alebo môžete zájsť na pláž, ktorá je súčasťou tohto komplexu.
Vtáčik č. 4
Vtáčik č. 3
Na cestu späť som bola vodič ja a z vodiča sa stal navigátor. Jasné, že sme sa zasa stratili :D Najprv som sa držala hlavnej a dostala som sa na smer na Sineu, takže obrátka a smer na Inca. Keď sme sa dostali do Alcudie, zamotali sme sa tak, že skoro hodinu sme sa motali hore-dolu, znova sme sa vymenili s navigátorom, takže ja na mieste navigátora som nakoniec odstavila jedného milého pána, Angličan, ktorý povedal, kadiaľ treba ísť. Vysvetlená cesta a šikovný šofér zabezpečili, že sme sa dostali k hotelu. Nakoniec sme ešte po ceste natankovali a hurá do mora.
            Cesta z hotela do Marineland trvala približne hodinku, v Marineland sme sa zdržali asi 4 hodiny, cesta z Marineland na hotel trvala skoro dve a pol hodiny. 
Ak poznáte mená vtáčikov, dopíšte ich do komentára, nech nepíšem všetko iba ja :)           
  
Požičanie auta : 42 Eur + 4 Eurá poistenie + 24 Eur dotankovanie auta – objednané cez cestovku u delgáta

Vstupné : 12 Eur na osobu vstup Marineland

– zakúpené cez cestovku u delgáta

Bližšie informácie o Marineland TU 










Obľúbené príspevky