Dovolenka na Malorke - Časť 2 Výlet Cuevas del Drach

 PRVÁ ZASTÁVKA. Dračie jaskyne, teda cuevas del drach sa nachádzajú neďaleko Porto Cristo. Kvapľová jaskyňa, kde nie je možné fotiť s bleskom. Preto sú fotky akoby čiernobiele. Prechod jaskyňou trvá cca pol hodiny, ale predstavenie ho natiahne o ďalšiu polhodinu. Predstavenie sa konalo v akejsi sále v tejto jaskyni, kde nás všetkých usadili a zhasli! To bola tma! Ak ste videli horor Jaskyňa, tak si ho rozhodne nepredstavujte v tejto tme :D
 Na loďkách hrali hudobníci klasickú hudbu (spolu 3 skladby), pričom plávali po jazere a svetlo bolo tiež prispôsobené pre ich hranie. Bolo to nádherné!  Na internete si pozrite fotografie a uvidíte, že tento výlet stojí za to. Nakoniec sa tými loďkami mohli odviesť aj tí, ktorí o to mali záujem. Samozrejme, ja som sa odviezla.
Ak máte malé deti, ktoré neobsedia,  určite ich sem neťahajte, pretože tie deti tam výskajú a plačú, ruší to rodičov aj všetkých dookola. Ak Vás nezaujímajú jaskyne a klasická hudba, tiež sem nechoďte, lebo Váš komentár môže rušiť ostatných.
Bližšie informácie o tejto jaskyni sa dozviete priamo na ich oficiálnej stránke Cuevas del Drach
 DRUHÁ ZASTÁVKA. V Porto Cristo nám odporúčili ochutnať mandľovú zmrzlinu. Robia ich tu na dve spôsoby. Mandle rada mám, ale tieto zmrzliny mi nesadli. Ja Vám skôr odporúčam ochutnať kokosovú. Tá bola skvelá s kúskami kokosu. Chybičkou krásy bolo to, že bola vodová, rýchlo sa topila a cena (cca 2 Eurá za kopček, čo je na tomto ostrove bežná cena).
Ráno som veľmi raňajkám neublížila, pretože mi bolo ťažko. Prišiel na mňa hlad a hľadala som niečo najlacnejšie, také malé, na zakusnutie. Našla som fastfood (BK), kde som si vzala hamburger za cca 3 Eurá. Zatiaľ môj najdrahší hambáč. Ale pomohol na hlad, tak povedzme, že to stálo za tú cenu.
Tu bývajú Nadalovci :)
Význam prístavu Porto Cristo je v tom, že tam bývajú Nadalovci. Ak neviete, kto je Nadal nevadí, nájdite si Rafael Nadal – tenista :) Inak je tento prístav dosť znečistený, nakoľko je tu zrejme veľa psíkov a koše na hovienka tu nie sú. Ale našli sme aj „slušňáka“, ktorý hovienko zakryl vreckovkou :) Keďže zvieratko aj ciká, v spojení so silnými lúčmi slniečka, to prosto smrdí. Až na túto kozmetickú nedokonalosť, je to malý prístav s menšou plážou, veľkými domami, reštauráciami a odporúčam ho ľuďom, ktorý hľadajú menšie pokojnejšie miesto na dovolenku . . . ale turistov okukujúcich „iba dom Nadalovcovia“ tu máte na dennom poriadku.
TRETIA ZASTÁVKA. Ďalšou zastávkou bolo mesto Manacor, kde som videla výrobu umelých perál. Jedna tetuška pálila paličku a na drôtiku jej vznikali perly matné, biele. Ďalšia tetuška ich farbila, potom sa sušili na okrúhlom stroji, iná tetuška ich navliekala podľa nakreslených predlôh do náhrdelníkov. Cena náhrdelníka sa pohybovala skôr v stovkách eur, než desiatkach. Takže som si povedala, že si raz radšej kúpim práve a urobila som to ako typický Slováčisko – ofrflala a šla do autobusu :D
Bližšie informácie o týchto perlách nájdete na Orquidea
Z tohto mesta pochádza už spomínaný Rafael Nadal, ktorý tu má aj obchod. Okolo obchodu sme šli, ale nezastavili sme tam. 
Manacor je priemyselné mestečko plné manufaktúr, výrob, produktov . . .
ZHRNUTIE. Na výlet som nastúpila 8:40h a späť som sa dostala o približne 14:00h. Tento výlet odporúčam, pretože je krátky, málo náročný. Cestuje sa autobusom, tak ak Vám býva zle, zoberte si so sebou nejakú tu igelitku aj tabletku, keby náhodou. 
Cena výletu : 37 Eur na osobu – objednané cez cestovku u delgáta

Obľúbené príspevky