Dovolenka na Malorke - Časť 1 Hotel




   Zájazd na Malorku All inclusive sme kúpili cez cestovnú agentúru počas first minute v januári a termín sme mali 2.-11.september 2014.
Hotel – Condesa de la Bahia
   Bol nádherný, čistý a priamo na pláži. Hotel upratovali každý deň. V izbe však mohli nechávať v chladničke aspoň nejakú fľašu vody (ako napr. v Egypte). Hotel a jeho izby vyzerajú presne ako ich ponúka cestovka, resp. ako si ho nájdete na internete. Veľa hotelov na Malorke pláž nemá, alebo má pláž cez cestu, cez promenádu, a pod. Slnečníky a lehátka sú na pláži za poplatok, pri bazéne ich má ten, kto si ich stihne obsadiť ako prvý. Dohovoríte sa tu najmä španielsky a nemecky, základné veci vybavíte aj v angličtine.
   Hotel má veľkú kapacitu ľudí, čo sa na jeho menšej rozlohe dalo cítiť.  Bolo tu zopár párov, mladých aj starých, no a veľa rodičov s deťmi, často s tak malými, že ešte nosili plienky a nehovorili. Taký drobec často plače, keďže ešte nevie povedať, čo mu je. Plač tak bolo pravidelne počuť zo všetkých strán na pláži, pri jedle, pri bare. Ak máte malé dieťa, určite tento hotel navštívte, určite si nájde rovesníkov, hotel má samostatný zábavný kútik pre deti, rôzne animácie pre ne a aj samostatné dve bazény so zábavnými šmýkačkami a tobogánikmi.
   Animáciu v hoteli pripravovalo niekoľko ľudí. Jedni sa starali o šport (vodnú zumbu, aerobik, vodné polo, a pod.), druhí o detskú animáciu (kreslenie na tričko, pečenie malých koláči

kov, mini disco, a pod.). Večerný program mali originálny umelci, nie animátori (napr. Michael Jackson night, Flamenco, predstavenie v štýle Moulin rouge, a pod.). Každý večer v týždni bolo iné predstavenie.
   Jedlo bolo vynikajúce. Raňajky boli od rôznych musli, croisantov, koláčikov, cez pečenú slaninku, vajíčka na rôzna spôsoby, až po čerstvú zeleninu a ovocie, syry, párkov, a pod. Pečivo bolo biele, celozrnné, viaczrné, hrianky, bagety a čo Vás len napadne. K tomu čaj, káva, džús, vody, všetko v niekoľkých druhoch.
   Obed bol v dvoch reštauráciách. Do jednej ste sa museli obliecť, do druhej sa dalo ísť v plavkách. Samozrejme vyhrávala zvyčajne plavková reštaurácia J Ponuka bola menšia ako na vačery, ale vybrať sa dalo bez problémov. Pizza, mäsko, zeleninka, ovocie, zmrzlina, koláčik, káva či čaj, ovocie, a pod.
   V čase od desiaty po olovrant, ste sa mohli dobre najesť v Happy burger, kde podávali hamburger a cheeseburger, hot dog, nugetky, hranolky, zmrzlinu.
   Večera. Dni v týždni boli tématicky rozdelené – pondelok tradičnýbufet, utorok malorský/španielský bufet, streda gala večera, štvrtok typický mexický bufet, piatok americký štýl BBQ bufet, sobota tradičný bufet, nedeľa orient/azijský bufet). Zelenina pripravovaná na rôzne spôsoby (grilovaná, dusená, na pare, na grile, atď.), mäso z kačky, zajaca, hovädzie líčka, prasiatko, rôzne ryby a pochúťky, syry, sladkosti, čokoládové fontány (fontány boli v stredu na gala večery), rôzne čerstvé ovocie. Ja osobne som mala najmenší výber v tradičný večer, kedy podávali jedlá typické pre Španielsko a Malorku. Táto chuť mi nesadla. Používali horkasté bylinky, mix bylín z tejto oblasti, no . . .  toto mi nechutilo.
   Po celý deň sa dalo chodiť do niekoľkých barov na pivo, nealko nápoje, miešané drinky (môj dovolenkový drink je pina colada) či vodu. Na Malorke majú vlastnú pitnú vodu, ktorá chutí úplne inak ako naša klasická voda. Mne nechutila, preto som chodila po vodu do baru.
   V hotely je možný late check-out (neskorý odchod). Klasický odchod je do 12:00h, za odchod do 15:00h zaplatíte 25 Eur, do 18:00h je to 35Eur a za odchod do 21:00h zaplatíte 45Eur. Batožinu je možné zvážiť na veľkej váhe, ktorá je tiež za poplatok.
   Ak to mám zhrnúť, tak skvelý hotel, určite odporúčam pri výbere dovolenky zvoliť toto miesto, ale zo mňa Španielka-Malorčanka nebude, keďže tradičná kuchyňa ani pitná voda mi nechutili.

Pikoška : na Malorke je exotické ovocie jablko :)
Ako správny Španiel : Mallorka čítajú Majorka :)

Obľúbené príspevky