Dovolenka na Malorke - Časť 2 Výlet Palma aquarium



Pri vstupe sa nevyhnete fotografii pri kulise. Stratiť sa tu nedá, hlavne stále rovno. Najprv budete prechádzať časťou 1 Mediterranean Sea a 2 Tropical Seas. Uvidíte rôzne ryby, tvory, koraly aj chobotnicu (ja som videla ako si akoby pretierala oči, akože uf že si tie chápadla nezamotala), obrovské aj malé krevety, kraby, raky. A nie, nemôžete ich chytiť a ugrilovať ako čerstvé morské potvorky :)
Keď sa dostanete von, prídete povedzme na námestičko tohto akvária. Uvidíte tu WC naľavo, reštauráciu a detskú časť tiež vľavo. Smerom k WC je tabuľa, kde sú uvedené časy kŕmenia korytnačiek, rají a žralokov.
Raja utekajúca za slobodou
Postupujte doprava, do tretej časti Mediterranean Garden, kde uvidíte korytnačky, raje. Jedna raja nemala ploskú hlavu a neustále sa tlačila von z akvária. Iné chodili dookola a plieskali o okraj akvária, takže sa ich je možné dotknúť. Sú riadne slizké! Ale je to zážitok! Ak doma máte raju, tak asi až tak nadšený nebudete J
V tejto časti som videla kŕmenie korytnačiek a kŕmenia rají. Medzi rajami môžete šnorchlovať za poplatok. Takú potrebu som nemala, tak som sa radšej bavila na tom ich ťapkaní o okraj a vyskakovanie z vody za slobodou :)
Znova sa dostanete na to tzv. námestíčko, pričom prejdete okolo detskej zóny a rybičiek Japaneese Goldfish, ktoré môžete kŕmiť takými granulkami. Tie si kúpite za 1Euro v stroji vedľa tohto rybníčka. Ale stačí ak dáte ruku k hladine a budete predstierať, že máte v ruke jedlo a budú Vám žužlať prsty. Nie, zuby nemajú, len tak vysúvajú papuľku a je to sranda.
Tak sa vydajte do časti 5 s názvom The Jungle, vchod je medzi východom od morských potvoriek a WC. Videla som tu pyrane, dravú korytnačku, rastlinky. Pri východe z tejto časti Vás môžu vyfotiť s veľkým papagájom za 10 Eur. Táto sa odmietnuť dá. Z tejto časti prejdete plynule do časti 6 Bluafin Tuna Exhibition. Samostatná časť o tuniakoch – druhy, ako sa lovia, aké sú veľké, aké drahé, ak chcete kvalitné sushi, a pod.
Po tuniakovi príde bomba! Dostanete sa k obrovskému akváriu, kde sú žraloky! Jeden je tam jeden riadny kus a  . . . človek si uvedomí, že ten tvor si zaslúži rešpekt. Ide o časť 7 s názvom Big blue. Chcela som vidieť aj kŕmenia, ale nemala som až také dobré miesto. Najlepšie to uvidíte pri prvom okne, alebo v presklenej chodbe. Presklená chodba – prechádza akváriom a všade okolo mate ryby. Úžasné! A žraloka máte akoby na dosah ruky! Ak si chcete posedieť, prejdite okolo časti s medúzami a dostanete sa ku dnu tohto akvária. Bolo tu málo ľudí, málo hluku a dalo sa tu vychutnať celé toto divadlo. Medúzy, časť 8 – Jellyfish, určite neprehliadnite. Sú zaujímavé tým, aké sú farebné. Akčný tvor to nie je, ale medzi jeho chápadla sa dostať nechcem.
Japaneese Goldfish
V areáli sa dá celkom dobre najesť a cena je na Malorku ok. Ja som mala cestoviny, ale krídelka sú tiež super. Káva je tiež dobrá a cena ok.
Ak si dobre pamätám, je tu najväčšie akvárium v Európe. Na svete sú ešte tri podobné.
Keď sme odchádzali, pri východe sme hľadali našu fotku, ale povedali nám too late. Fotka stojí 10 Eur, tak ak fotku chcete, choďte si ich vyzdvihnúť, a potom pozerajte na zvieratká.
Východom z objektu je Gift shop, kde ceny tiež nie sú určite ľudové. Pod 10 Eur je tam málo vecí. Keď opustíte tento obchod, dostanete sa na parkovisko s autami, autobusmi a oproti zastávkou pre povedzme malorskú mhd. Na pláž to máte ďaleko, tak sa radšej flákajte v areáli, aby ste nečakali na ceste.
Autobus nás vyzdvihol o 8:30h a naspäť sme boli okolo 18:00h. Celodenný výlet, ktorý vôbec nemusí byť na celý deň, ale stačí pol dňa, aby ste všetko obehali a všetko videli. Inak to bol nádherný výlet a videla som toho naozaj veľmi veľa.
Výlet : 39 Eur na osobu – objednané cez cestovku u delgáta
Bližšie informácie TU






Obľúbené príspevky