BEAUTY : Martinka a pigmentové škvrny po pôrode

 


Oslovila nás Martinka s takýmto kozmetickým zadaním :
  • po pôrode sa jej na tvári začali objavovať pigmentové škvrny, ktoré sú veľmi viditeľné. niekedy sa jej pýtajú, či ju niekto nezbil.
  • od pôrodu prešli 4 roky.
  • má čierne bodky,
  • zmiešanú pleť, 
  • je po 30tke, takže by rada aj niečo proti začínajúcim sa vráskam,
  • rada od kožného lekára : musíte vyskúšať, čo vám sadne.
  • už vyskúšala aj detox, tablety na prečistenie pečene.

Čo radí Rodivia?
Oslovili sme niekoľko našich spolupracujúcich expertov, aby sme spolu našli riešenie a vhodnú pomoc pre Martinku.  
Naše produkty proti pigmentový.m škvrnám sú aj v odporúčaniach jednotlivých odporúčaní, ale pridáme ešte pár typov :
  • tento skvelý krém  BIELIACI - ZOSVETĽUJÚCI KRÉM PORCELAIN SKIN.
  • pre vrásky je skvelá rada DNA, ktorá je na všetky typy pleti - vieme upraviť ponuku aj na samostatný vybraný podukt, nie je nevyhnutné kupovať celú sadu, ale určite najskôr vyskúšať tester DNA, po 35tke už je dobrá rada Hyaluronic
  • ak by ste reagovali citlivo a po opláchnutí vodou cítili v pokožke ťahanie, odporúčam sadu Pearl, ktorá bude našou novinkou budúci mesiac (samozrejme, už vieme zabezpečiť aj teraz)
  • vieme odporučiť rôzne produkty, alebo ich vyskladať na mieru, no v tomto prípade určite odporúčame najprv vzorky a až potom celý produkt. Vzorka ukáže, či ju Vaša pokožka znesie. 
  • zdarma vám k objednávke pridáme aj tester krému zo Sophia la Girafe a sprcháčik z tejto značky

 V prípade značky Lambre platí, že kvalita výrobkov presahuje ich cenu. Všetky výrobky majú patentované, čo len podporuje ich jedinečnosť :)
1. PaedDr. Andrea Fecková (mamička, dietna sestra, pracuje s deťmi s hendikepom a trénerka v gymnastickom klube GC Yris Prešov) - Aj aj som mala po pôrode pigmentové škvrny, a dosť veľké. V podstate až pigmentové mapy. Moja kožná lekárka mi robila chemický píling. Je dôležité vedieť, ako hlboko až pigmentové škvrny siahajú. Okrem pigmentových škvŕn som cítila, že pleť je mastná na povrchu, ale zároveň stiahnutá a suchá. lekárka mi odporúčala veľa hydratácie. Používala som hydratačný sprej. Určite vysoký faktor na ochranu pred slnkom v lete aj v zime, používala som 50SPF, aj pod make-up a cez deň som ochrannú vrstvu obnovovala. Trvalo to asi 2 roky a škvrny zmizli. Nájsť pleťový krém bolo v tej dobe takmer nemožné, nakoľko mi nič nesedelo okrem jednej sady Vichy, ktorú už v lekárni nemajú. Škoda, že vtedy ešte nebola Rodivia :)
Martinku úplne chápem! Mala som presne túto kombináciu - pigmentové škrvny po pôrode, čierne bodky a rozšírené póry, pleť bola akoby mastná aj suchá zároveň a chcela som niečo na vrásky.
Bolo by dobré dať pre organizmus aj detox, ale nie klasické kúry na 1-2 týždne. Správny detox trvá aj polroka! Nie je možné, aby po rokoch znečisťovania organizmu, bol vyčistený za pár dní. To sa nedá.  
Výrobky na odporúčanie :
  • sprej na hydratáciu po celý deň pleti od Jennifer Young s názvom Cool and refresh
  • make-up od Lambre : odporúčam tester matného aj tester liftingového make-upu, na ktorý pleť lepšie zareaguje
  • spomínanú Vichy sadu sme hľadali, ale už ju nemajú na žiadnom sklade, ktorý s nami spolupracuje. 
  • z Vichy vieme zabezpečiť k objednávke bezplatnú vzorku opaľovacie krému s faktorom 50SPF, vhodný aj pre deti (produkt máme vypredaný, avšak aspoň na skúšku pre pleť, či by bol na pleť vhodný)

2. Daniela Rímska (blogerkakozmetička, vizážistka) - mávala som problém s pigmentovými škvrnami. Avšak škvrny nesúviseli s pôrodom. Mne pomohli výrobky s vitamínom C. Značku Lambre poznám a jej kvalita je úžasná. Za seba by som odporúčala sérum s vitamínom C od Lambre.
Výrobky na odporúčanie :
  • tester séra s vitamínom C za 0,60Eur
  • produkt Sérum s C vitamínom do 20Eur

3. Alina Kravchenko (nasa zahranicna vypomoc, ktora v spolupraci so svojou mamou, dermatologickou, chce pomahat nasim fanusikom citit sa sebavedome vdaka zdravej pleti. Popri vysokej skole trenuje mlade gymnastky v klube Yrisktore pod jej vedenim ukazuju nádherné vykony. Zaujima sa o modeling, vizazistiku a fotenie.V tomto prípade by bolo najlepšie na to obdobie, kým sa Martinka nezbaví škvŕn, držať dietu. Vylúčiť s “daily diet “ všetko slané aj sladké ! Aj ostré! Keď používa cukor ku čaju či káve zmeniť na “ steviu”. Ďalej v žiadnom prípade si nemôže dovoliť čipsy a podobné veci. Piť veľa veľa vody! A to všetko ovplyvňuje kozu. A ešte keď Martinka je orechy či  má veľmi rada kávu, tiež sa musí prestať. Určite nepožívať žiadne tabletky na chudnutie. A samozrejme, určite je potrebná návšteva dobrého lekára a vyskúšať aj skontrolovať hladinu hormónov. Kožný lekár by mohol odporučiť chemický píling, no to závisí od hĺbky pigmentových škvŕn, citlivosti a niekoľkých ďalších hľadísk.
Výrobky na odporúčanie : Alina nám odporúčila niekoľko produktov aj zo svojej krajiny, ktoré by sme s jej pomocou vedeli zabezpečiť :)
  • od Aroma Derm krém Creme de Contour - vieme ho zabezpečiť za 41,20Eur
  • Ideal Whitening - vieme ho zabezpeči, cenu ešte zistujeme

4. Zdenka Hanušová (študujúca pôrodná asistenka, vedie stretnutia budúcich mamičiek a zoznamuje ich s tehotenstvom a materstvom) - Obvykle to byva z pecene. Nasadila by som Kuru z pestrec mariansky, čaj alebo tobolky.
5. Dana Mičkaninová (majitelka salónu krásy a solária, vizážistka, kozmetička) - Na vrásky jednoznačne tvoj kolagen Absolute Collagen a na pigmentove škvrny možno skúsiť vyrobky z Neosraty, alebo ak Martinka chce prírodné, tak žeruchovy krém. Pozor na prírodnú kozmetiku, nie každý ju dobré znáša, najmä ľudia s intoleranciami ( na histamín, laktózu, lepok a pod). Vyskušala by som aj chemicky peeling, sú aj slabšie kyseliny, ale je veľmi dôležité vybrať si kvalitného lekára alebo kozmetičku, ktorej sa to zverí do rúk.
Výrobky na odporúčanie :
  • náš Absolute Collagene na pitie, ktorý je na celkove zlepšenie stavu organizmu,
  • značku Neosrata - vieme na požiadanie zabezpečiť, krém proti pigmentovým škvrnám začínajú cca od 40Eur

Balíček Martinka
Pre Martinku sme vytvorili balíček na mieru, ktorý obsahuje hlavný krém na pigmentové škvrny a niekoľko vzoriek krémov a ďalších produktov, ktoré je môže vyskúšať a zistiť na čo pleť najlepšie reaguje. 
Ako všetko skúšať? U Martinky si pleť potrebuje udomácniť nový krém na pigmentové škvrny. Až po týždni odporúčame začať so vzorkami.Vzorky je dobré skúšať s odstupom - to znamená, že ak vyskúšajte jednu vzorku až za 3-4 dni vyskúšajte inú vzorku. 
Martinka nám napísala so svojím problémom. Pozreli sa na to naši spolupracujúci a vytvorili sme tento článok. V článku je popis problémov aj návrhy riešení a odporúčané produkty.

Tento balíček je tvorený rôznymi testermi, ktoré ukážu prvú reakciu pokožky a či ich Martinka vôbec môže používať.
Sadu tvorí :
  1. tester olive - nočný krém z olív pre citlivú pleť,
  2. tester pearl - denný krém proti vráskam pre suchú a zmiešanú pleť s víťažkom z perál,
  3. tester evermatting - nočný a očný krém v jednom pre mastnú a problematickú pleť,
  4. tester DNA shot - elixír (sérum) s vyhladzujúcim prírodným komplexom pre všetky typy pleti,
  5. tester ZEN - denný krém s SPF15 pre vyhladenie vrások,
  6. tester make-up matný č.1 pre normálnu až zmiešanú pleť (z našich skúseností ho používa aj veľa zákazníčok na suchú a citlivú pleť)
  7. tester make-up 35+ s liftingovým efektom vďaka obsahu kyseliny hyaluronovej,
  8. krém Porcelain Skin 50 ml pre zosvetlenie pigmentových škvŕn a vyhladenie vrások,
Pre pani Martinku ako odmenu za oslovenie nás v Rodivia a za jej ochotu podeliť sa so svojím príbehom aj s ostatnými, ktorý vďaka nej zistia, že s takýmto problémom nie sú sami, ešte pridávame :
  • tester Sophie la girafe - krém na tvár
  • tester Sophie la girafe - sprchový gél a šampón v jednom
  • vzorku z Vichy opaľovacie krému Capital Solei SPF50

A čo bolo ďalej?
Martinka nám dala nádhernú recenziu a dokonca si balíček kúpila :) ďakujeme Martinke za jej príbeh a do balíčka pridáme isto aj nejaké prekvapenie. 

Najkrajšie, čo sa mohlo následne stať, bola táto skvelá recenzia a ďalšie nákupy :)


POMOC s kozmetikou bola pripravená pre  www.rodivia.com

PS : Tento článok bol pôvodne na mojom eshope dňa 31.10.2019, ktorý som pretvorila na blog, aby som mala väčší priestor pomáhať :)

Obľúbené príspevky