Píling a čo s ním

AKO ČASTO? píling stačí používať 1 - 3 krát za týždeň, 
KEDY HO MÁM POUŽIŤ? 
  1. píling na tvár a dekolt : píling je dôležité použiť v správnom poradí. Znie to trošku komplikovane, ale je to úplne jednoduché. Najprv si tvár odlíčte odličovačom alebo micelárnou vodou oči, pery, trblietky, a pod. Potom si vyčistíte celú tvár micelárnou vodou (zvyčajne tampónom) alebo čistiacim mliekom alebo čistiacim gélom. Teraz je celá tvár vyčistená a póry sú otvorené. Je čas na píling!
  2. píling na telo : používame podobne ako pri tvári. najprv sa umyjeme sprchovým gélom alebo sprchovým mliekom, potom dáme píling. 

AKO SI VYBRAŤ PÍLING? veľa zákazníčok sa pýta, ktorý je ten správny. pri pílingu je dôležité, či vám jeho hrúbka je príjemná a či vám vonia :) áno, také jednoduché! Hrúbka - to by som vám prirovnala úplne jednoducho - čo vám bude na tvár príjemnejšie podľa vás, zrniečka jemné vo veľkosti soli alebo chcete drsný brúsny papier, čo vám zoberie s odumretými bunkami aj polku tváre? Asi ten jemnejší, však?! Musím napísať aj to, že niekto chce úplne jemný píling a niekto chce o niečo drsnjší, to už je otázka kto čo uprednostní. Vo všeobecnosti naše telo zvládne drsnejší píling ako naša tvár a naše päty zvládnu drsnejší píling ako naše telo. Nechajte sa zlákať touto darčekovou škatuľkou VIP KIT a zabezpečíte si, že vyskúšate všetko!

A PREČO HO MÁM POUŽÍVAŤ? píling do svojej starostlivosť určite zapojte. pri čistení tváre gélom, mliekom, čí micelárnou vodou nie je možné vyčistiť všetko. Na tvári zostávajú hlbšie nečistoty v póroch a odumreté bunky. Píling je mechnické čistenie, ktoré dočistí pleť. 
  • používajte ho tak, ako je uvedené - po čistení. Ak by ste ho dali na neočistenú pleť, všewtky nečistoty dostanete do pleti, čím si môžete zhoršiť stav vašej pokožky.
  • po pílingu je pleť jemnejšia, krajšia, žiarivejšia, príjemnejšia na dotyk, vyzerá zdravšie.
  • hovoríte si, keď tak pomáha, dám si ho každý deň! nuž to určite neodporúčame! ak píling používate príliš často, pleť reaguje naopak. Pleť sa stáva drsnejšou, na pocit hrubšou. 

KEDY NEPOUŽÍVAŤ?  tak ako pri každom pílingu či maske,  nedávajte si takýto typ produktu, ak máte na pokožke otvorenú ranu, ak máte červené miesta od spálenia slnkom, ak máte na pokožke veľké a boľavé akné, a pod.
  • veľké a boľavé akné - ľudia s veľmi problematikou pleťou nesmú používať píling ako taký. Sú pre nich vhodné špeciálne prípravky, ktoré už odporúča kožný lekár. AK máte takéto akné aj na tele, zvážte použitie pílingu vopred alebo ho použite iba na miesta na tele, kde akné nie je.
  • každé poškodenie pokožky (či už slnkom, alebo zranením) je dobré nechať zahojiť. Inak by mohol píling mechanicky poškodiť citlivé miesto na pokožke.


PS : ak viete o doplnení tohoto článku, napíšte nám :) oceníme rady profesionálov, aj triky bežných použivateľov :) a otázky samozrejme od každého :)

Obľúbené príspevky