Dobré rady pre zdravie 2/18

1. PITNÝ REŽIM vs. čas na kávu je vždy
- krásne sa nám slniečko ukazuje a hreje. Aj my s kolegynkou sa snažíme chodiť na slniečko, aj stíhať prácu, aj . . . a vždy zistíme niekedy po tretej poobede, že sme nič nepili. Aj vy to tak nejak máte? ale hlavne, že kávu vždy stihneme. Ako je to možné?
Nuž, teraz každý, kto to nejak takto má, urobte toto :
  • postavte sa a pozrite do zrkadla, ci zrkadielka (co máte po ruke)
  • a teraz povedzte do zrkadla formulka : ,,Zrkadielko, zrkadielko, JA Som truPka! "
  • Po tvrdom priznaní v štýle americkej Oprah talkshow utekajte po pohár vody!

Takže sme hovorili, ako je to možné, že človek toho stihne za deň toľko urobiť a nestihne sa napiť. Skúsili sme fľaše s vodou na stole . . .  ta voda bola super na druhý deň na kytičky :D skúsili sme po káve dať do umytého pohára vodu, či to bude mať ten efekt pitia kávy po troške. No . . . nemalo! Tak sme si povedali, sme predsa dospelé osoby, tak sa budeme upozorňovať a pôjdeme si dať vodu. Hm . . . Asi take dospele nie sme :D Zabralo nám jedine toto : nastavili sme si budík! Ja som si dala budík na telefón a neskôr sme zmenili budík na pripomienku v počítači, ktorá nám vybehne vždy o celej hodine. A ukáže sa nám text : Vypi si! (ak máte tvorivejšiu náladu ako naši kolegovia, viete si nastaviť aj zábavnejšie formulácie, ale to už záleží na kolektíve). Podľa toho aký náročný je deň, buď už máme vodu pri sebe v džbáne alebo ideme na čerstvú. Ale 1 dcl vody viete vypiť len tak! To sme zistili :) 
Aký to má na nás efekt?
  • Pleť je naozaj krajšia, nie je taká akoby suchá a mastná zároveň ako v čase, keď na vodu zabúdame,
  • na obed nechodíme vyhladované ako vlci, nakoľko ten žalúdok má aspoň vodu,
  • pijeme čistú vodu - doobeda sa snažíme vypiť 1 liter čistej vody, úplne obyčajnej z vodovodu (niekedy si tam dáme trochu limetky, inokedy uhorku, či zelené hrozno, citrón . . . )
  • aj keď čistú vodu nemusíte (možno vám neuhasí smäd, ako jednej našej kamarátke, alebo vám to nechutí, skúste aspoň čistú vodu s kvapkami citrónu či limetky a dajte si 0,5 litra každý deň! uvidíte, že ten organizmus bude rád :)
  • nebolí nás hlava zo smädu a tepla,
  • a máme taký ľahší pocit, čo sa trávenia týka. akoby ho tá voda odľahčila :) je to náš subjektívny pocit :)
  • a kedže voda je bez chuti a človek má zo seba lepší pocit, že "žije zdravo", ako desiata či olovrant sa nám osvedčili zelené hrozno, melón, zelené jablká . . . také zdravé veci - takže nám to prinieslo aj radosť, že pre seba čosi robíme :) trocha vody a už je veselšie!

Je skvelé aj kolegovia sa pridajú, ale ak nie, jednoducho im chodte príkladom :) ved to robíte pre seba! a zdravie si musíme chrániť :)

Vyskúšajte vodu . . . TERAZ!


Obľúbené príspevky