RHODES 2022 : Prvý výlet a Lindos

Cesta na somárikovi.
Foto - všetky práva vyhradené.
 Ako ste si o plánovaní výletu či požičaní auta prečítali v prvom článku (článok TU), teraz sme už na ceste za našou prvou zástavkou. A to... mesto Lindos, ktoré sa od nás z Kiotari nachádzalo pár minút cesty.

Na Lindose sme boli už aj pri prvej návšeteve Rodosu a bol to úžasný výlet. Vtedy sme nestihli ľadový bar a chceli sme sa tam pozrieť teraz... Čo myslíte, podarilo sa? 

PARKOVANIE

Pri Lindose máte parkovanie zadarmo. Je tam celkovo dosť veľké parkovisko, kde sa dá nájsť voľné miesto. Ak by nie, tak za ním sa nachádza ďalšie platené parkovisko. Paradoxne, to bolo úplne plné :)

Našli sme miesto hneď na začiatku parkoviska, toho čo je zadarmo. Už z cesty vidíte, ktorým smerom je Akropola a stačí sa pustiť cca tým smerom.


Pohľad z cesty na Lindos.
Foto - všetky práva vyhradené.
VÝSTUP

Je tam množstvo uličiek, ktoré sú úzke. Je to nádherné biele mestečko a potrebujete sa dostať na "hlavnú" ulicu... To je tá, kde je kopec obchodov a množstvo ľudí... reštaurácie... aj somáriky.

Mali sme v pláne previesť sa všetci na somárikoch... Keď sme prišli k pánovi, ktorý vozil so somárikami, tak ich mal ako aj predtým v stajničke, v tieni medzi domčekami. Somáriky sú v pároch, takže jeden ide prvý a druhý je privazaný k druhému, aby vedeli ísť za sebou. Keďže sme boli traja... Drahý musel po svojich...

Inak oba somáriky boli dievčatá :)

Ovládanie majú jednoduché, ak chcete pridať, je to povel - ,,hhhhhh" a keď sponmaliť tak začnete akoby cmurkať. 

Vyvezenie na somárikoch je úžasný zážitok... 

Pohľad do zátoky a kúsok nášho auta.
FOTO - všetky právy vyhradené.
Heslo dňa bolo vtedy : Osedlaj si svojho somára! :D pre pánov somaricu :D


LINDOS

Keď dostanete hore, tak samozrejme si treba kúpiť lístky. Čo som ale nečakala, bola neskutočne dlhá rada, ktorá sa tiahla okolo celých hradieb... Dobré je, že si viete kúpiť vstup na túto pamiatku aj online. Lenže to by som nesmela byť Lady Blond, aby sa niečo nestalo...

Ozdobná dlažba.
FOTO - všetky právy vyhradené.
Mala som so sebou svoj telefón, takže online by to šlo. Ale na stránke Vás presmerovalo klasicky na stránku, kde trebalio zadať údaje z paltobnej karty... Lenže moja paltobná karta bola doma v bezpečí... Tak vytiahol kartu drahý... Lenže potvrdenie prišlo na jeho telefón, ktorý sme ale nechali na izbe... Veď sme predsa brali jeho mobil len pre foty a SIM karu nechal doma... Takže sme nevedeli online nijako zaplatiť... A teda sme sa prešli okolo dlhej rady, kde sme určite nemali chuť čakať minimálne hodinu... Prešli sme si obchodíky a videla som viacero krásnych vecí, ale nič sme nakoniec nenakupovali. 

Určite si teda vezmite správnu kombináciu platobnej karty a telefónu, aby sa Vám nestalo to isté.

Pohľad už z Akropoly.
FOTO - všetky práva vyhradené.
Odporúčam ísť po tomto chodníku dole medzi domčeky, pretože je tam dlažba z kamienkov vytvarovaná do nádherných obrazcov... Túto dlažbu som chcela domov už pri prvej návšteve ostrova, ale ... cenu si už nepamatäm, ale viem, že to bolo tak drahé, až mi padla sánka a šla som si radšej kúpiť magnetku. 

Kúpite tu všetky klasické turistické darčeky od magnetiek, olív, cez šaty a kožený tovar až po hračky. Stačí si len vybrať.


PLÁŽ

Z jednej strany sa nachádza úžasná pláž, ktorú si tu tiež musíte vyskúšať a ak zamierite na druhú stranu, tam, kde sú parkoviská, tak dole je nádherná malá zátoka, kde sú aj menšie plachetnice a mini piesková pláž. Vyzerá to z diaľky, že tam nič nie je, ale opak je pravdou :)


ZÁVER

FOTO - všetky práva vyhradené.
Ak idete na ostrov Rodos, zástavka v meste Lindos je určite TOP! Nádherná história s dychberúcimi výhľadmi... Biela dedinka s úzkymi uličkami, ktoré volajú, aby ste ich videli všetky... Pláže... More je ako z rozprávky... To je prosto Lindos :)

Vyhľadajte si mesto Lindos a jeho úžasnú Akropolu na kopci a určite si toto miesto zamilujete :)






Mato Lindos a Akropola na kopci.
FOTO - všetky práva vyhradené.




Malá zátoka zo strany od Kiotari.
FOTO - všetky práva vyhradené.







FOTO - všetky práva vyhradené.

Mesto Lindos a Akropola.
FOTO - všetky práva vyhradené.




Obľúbené príspevky