Príprava na Vianoce 2013 - nákupný zoznam

Dve predošlé články boli venované ozdobám a skvelým kuchárom. Teraz by sme si mali ozaj sadnúť a vybrať a urobiť nákupný zoznam. Možno si hovoríte, prečo tak skoro?! Jednoducho preto, že dni rýchlo utekajú a pred väčšinou je už len jedna výplata do Vianoc.

Čo potrebujeme :
1. Nákupný zoznam potravín na štedrú večeru
- ja som vždy osoba, ktorá ma doma tieto zoznamy na starosti, spíšem všetky jedlá a čo na ne potrebujeme. potom prečiarknem tie, ktoré už máme

2. Nákupný zoznam potravín na koláče
- kedysi sme u nás piekli doma aj desať druhov koláčov každé sviatky plus nepečené rolády a plus suché pečivo . . . samozrejme každá návšteva dostala nádielku :) v týchto časoch robíme len zopár druhov, ktoré nám najviac chutia.
- pre tento rok je u nás takýto výber : medové rezy (špeciálny babkin recept), kokosová nepečená roláda a čokoládová nepečená roláda, suché (vínové koláčiky, rožky, linecké), posledný koláč sa ešte rieši, no určite niečo s orechami.
- zoznam na koláče je teda u mňa v štádiu spisovania :)

3. Darčeky od Deda mráza
- niektoré darčeky už doma mám a dve už aj zabalené :) darčeky pozerám priebežne od septembra, či mi niečo nepadne do oka. v novembri chodím intenzívnejšie po obchodoch, aby som mala aspoň polovicu nakúpenú. Kedysi som chodila rovno 24. decembra do mesta a hľadala na poslednú chvíľu . . .  áno, bolo jednoduché ráno vstať a utekať po obchodoch, ktoré sú obmedzené časovo aj ponukou, ale zvládla som to! Posledné roky uprednostňujem tú pohodlnejšiu alternatívu - veci vopred a najlepšie cez internet, odkiaľ mi všetko dovezú :)

4. Interiér a exteriér
- každý rok si človek vraví, že toho má už doma dosť a predsa ešte niečo dokúpi. Je dobré prejsť si ozdoby, či sú všetky v poriadku, či všetky svetielka svietia, či nám naozaj netreba niečo dokúpiť. Na kontrolu týchto ozdôb je skvelý víkend po Mikulášovi :)

5. Párty?
- je dôležité už teraz sa rozhodnúť, či budete alebo nebudete robiť Vianočnú párty a kedy ju budete robiť. Nakoľko takáto oslava bude chcieť ďalšie veci a tie sa tiež sami nekúpia. Ale o párty až v ďalšom článku.


Máte už Váš zoznam na nákup alebo už máte všetko kúpené? Máte nejaký vylepšovák, ako všetko stihnúť bez nervov v obchodnom centre? Napíšte mi :)

Obľúbené príspevky