TRAVEL : Požiadavky na hotel pre dovolenku v roku 2023

 
Ak ma sledujete dlhšie, tak viete, že posledný takmer rok bol u nás plný rôznych chrípok, angín, nachladení a dokonca aj streptokokov a kiahní... Jednoducho sme už doma mali asi všetko... Keďže sme boli doma skoro stále všetci chorí, resp. na striedačku vždy niekto, nebolo možné ísť ani na malý výlet... Takže ak sa aj čosi podarilo, bola to neskutočná radosť, že sme z domu.

Preto sme sa rozhodli, že by nás tohtoročná dovolenka mala úplne rozmaznať a urobili sme si požiadavky, ktoré určite chceme a uvidíme, čo nám v cestovke poradia... ( po návšteve cestovky Vám sem pridám aj zoznam odporúčaných hotelov a ak máte podobné požiadavky, tak sa Vám tiež niektorí zapáči a dokonca sa tam možno aj uvidíme).


Požiadavky na hotel 2023

PLÁŽ

    1. najlepšia je samozrejme piesková - následne môže byť aj pieskovo-kamienková pláž - potom ešte asi kamienková (ak by prevážili iné výhody... čo si veľmi neviem predstaviť) - nakoniec skalnatá, ale táto určite nie.
    2. pozvoľný vstup do mora, najlepšie aj 50m od brehu, aby nebola hlboká voda
    3. najlepšia je dlhá pláž, kde sa dá prechádzať - nie je vhodná malá, úzka pláž, ktoré niekedy volajú utúlná či schovaná, ale nakoniec sa tam ledva zmestia hostia...
    4. slnečníky a uteráky na pláži v cene sú najlepšia varianta - ešte je v tolerancii, ak sú zdarma iba pri bazéne - nie, ak sú za poplatok. To je štandardne všetko obsadené a ani nie je možné sa dostať na tie platené lehátka. 
    5. teplé more aj pre mňa... tu vidím problém, keďže mne bola zima aj v Egypte... hehe... ale uvidíme, čo najteplejšie sa podarí.
BEACH BAR
- ten jednoducho musí byť na pláži a musí tam byť možnosť sa najesť, dať si dobrú kávu či drink a výhodou je aj možnosť zmrzliny (takže by sme nemuseli na ďalšie miesto po zmrzlinu).

DETSKÉ IHRISKO
- najlepšie je samozrejme kryté ihrisko priamo na pláži tak ako sme to mali v Turecku, v Palome. Takže cez obed sa dieť môže hrať, ale stále ste pri mori... Stále vidím more... Stále si užívam pláž :) 
Ihrisko, ktoré nie je zakryté, je podľa mňa úplne k ničomu... Štandardne je úplne rozhorúčené a cez obed, keď je najväčšie slnko sa predsa potrebuje aj dieťa preds lnkom skryť a nie behať po ihrisku a chytiť úpal. 
Vnútorné ihrisko je pre mňs tiež zbytočné, keďže som na dovolenke pre more a pláž a nie pre schovávanie sa v budove...
Žiadne ihrisko je pre mňa varianta ihriska v budove, či nekrytého ihriska... Takže, ak nie je kryté ihrisko, tak si ležíme pod slnečníkom a ... A musíme niečo vymyslieť na zabavenie pre všetkých spolu :) 

SEA FOOD
Hotel na pláži musí mať v ponuke sea food, či už priamo na pláži alebo aspoň na večeru... Jesť krídelka môžem aj doma s nohami v lavore :D

IMPORT ALKOHOL
V drinkoch sa to este dá prežiť, ak použijú aj miestny domáci alkohol... Aj keď si človek musí nájsť svoju cestu a pomer, aby necítil tú chuť miestneho alkoholu. Ak ste boli v Egypte, tak poznáte chuť-nechuť ich miestnej vodky a aj vína sú dosť silné. Jednoducho každý krajina či oblasť má svoje miestne alkoholové zaujímavosti a nie všetky človeku chutia, Preto je naozaj potrebné, aby mali v ponuke aj importovaný alkohol, na ktorý je človek chuťovo zvyknutý. 
Predsa len pre prirovnanie nie len Pinacolada z kvalitného rumu eko Pinacolada z tuzemáku :D (paradoxne to najhoršie som dostała na Slovensku, keď za Cuba Libre, čo je v princípe rum a kola, považovali kombináciu Šofokoly a Tuzemáku... Brrr)
Ak sa ide na dovolenke iba tzv. "dať dole", tak Vám to bude jedno :D 

HOTEL
  1. určite priamo na pláži (nie cez cestu, xy metrov od pláže, ani nič iné). V tomto prípade existuje ešte varianta ako sme mali na Rodose minulý rok, že to síce bolo cez cestu, ale pod cestou bol "tunel" / prechod, ktorý viedol z hotela až na pláž.
  2. Hviezdičiek minimálne 4 a viac (záleží to aj od lokality, keďže v niektorých krajinách sa kupujú hviezdičky a ten výsledok nie je až tak 5 hviezdičkový).
  3. skvelý bonus by bola izba s výhľadom na more - môže byť aj výhľad do záhrad - určite nie výhľad na múr a podobne.
  4. umiestnenie hotela by malo byť tak 5 min pešo od nákupných možností, nie niekde za kopcami a určite nie, ak mám byť odkázaná na miestnu MHD. Akosi sa mi ešte nikde nestalo, aby ten autobus šiel načas a stáva sa, že nepríde vôbec, preto sa na miestne MHD nechcem spoliehať. 
  5. výhodou je aj obchodná alej priamo pred hotelom.
  6. animačný program pre dieťa výhodou - jazyk angličtina.
STRAVA
- jedine all-inclusive. Nechce sa mi riešiť, kedy sa kto môže a nemôže najesť a či toto mám v cene a toto zadarmo. 


VÝLETY
- ak si chceme požičať auto a chodiť po výletoch tak ako na Rodose (Prvý výlet je TU a druhý výlet je TU), budeme prefereovať skôr európske destinácie, resp. oblasť Stredozemného mora.  

Aké su Vaše dovolenkové požiadavky? Alebo máte obľúbený hotel? Dajte mi do komentu, kam sa tohto roku chystáte, nad čím uvažujete alebo na čo si dávať pozor :)

Ďakujem za prečítanie a prajem krásny deň :)

Obľúbené príspevky