RHODES 2022 : Druhý výlet a 7 springs

7 springs
FOTO : všetky právy vyhradené.

 Na mape Rodosu, ktorú sme mali v aute, boli nádherné obrázky viacerých springs. Tieto 7 springs sme mali poceste a veľmi sa mi páčil ich obrázok. Preto sme ich zaradili do tohto výletu...



PARKOVANIE
Dá sa ísť až úplne hore k 7 springs. Úplne hore, ako aj trochu nižšie je viacero miest pre parkovanie a všetky sú zadarmo. 
Bolo tu ozaj veľa miesta na parkovanie, takže si myslím, že tu nebude problém niekam vopchať auto.

7 springs
FOTO : všetky právy vyhradené.

My sme zaparkovali nie až úplne hore. Zostali sme... Akoby "prírodné parkovisko" medzi stromami. Boli tu autá radené pekne jedno vedľa druhého... Akurát miesto, kde sa cesta končila a začínala jednoducho hlina, tak bola riadna ryha už vybehaná a treba si dať pozor, aby ste nešuchli spodok auta.


7 SPRINGS 

Pustili sme sa cestou k nášmu cieľu. Bol tam mall domček, čo boli toalety. A druha, väčší domček, kde bola reštaurácia a suveníry. A táto obrovksá tabuľa s nápisom 7 springs.
7 springs - tabuľa
FOTO : všetky právy vyhradené.


Ak sme to dobre pozreli, tak vyššie sme už nenašli žiaden chodník. Vydali sme sa preto jediným chodníkom, čo sme tam našli... Aj ľudia šli tým smerom... Ďalší ľudia šli opačne, smerom hore, k nám... 

Boli sme v lese, bol tu príjemný chládok napriek silnému slnku. 

7 springs
FOTO : všetky právy vyhradené.

Po part krokoch sm sa dostali... Ani veľmi neviem sko by som to nazvala. Bol tam úzký vchod, či "ulička" ano vidíte na fotky so mnou. Tiekla tam neskutečné studená voda a dalo sa ísť do tej tmy... Až nikam na ... Ani nevíme kam... Ale úzký priestor, řadová voda, tma... Nuž samej są my tam rozhodne nechcelo... A keď som si predstavila, že tam je isto niekde aj pavúk... Či ktovie akt chrobák... Nuž... Veď by som z tej ľadovej vody Ester ochořela, však?! A nechala som tú cestu voľnú pre iných. 

7 springs - pávy
FOTO : všetky právy vyhradené.

Ak poznáte túto "uličku", alebo ste ňou šli, určite mi o tom napíšte. Som veĺmi zvedavá, čo je na druhej strane... Kto vie, možno nabudúce ma tá moja zvedavosť premohne a nakoniec tam pôjdem aj sama.

Na druhej strane som zbadala pávy! Len tak si tam chodili! Neviděla som takto sa hýbať pávy voľne... Boli nádherné, ale priblížiť sa nechceli... Držali sa na druhej strane svojho potoka, kam neviedol chodník a ľudia sa tam nedostali. 
Ja v "uličke".
FOTO : všetky právy vyhradené.


Ak by sa Vám veľmi chcelo, tam cestu na druhů stranu nájdete... Ale prečo rušiť pávy, ktoré sú tam doma.

Cesta bola nenáročná, avšak prašná... Takže sandálky si to odniesli hneď na začiatku výletu. Ak si budete brať takúto len letnú obuv ako ja, tak si ich potom jednoducho treba vyčistiť a pokračujete ďalej.

Sú tam aj rôzne skaly a cesta sa postupne zvažuje smerom dole. Šli sme nejakú chvíľu a pozerali na tú krásu okolo nás. 

7 springs
FOTO : všetky právy vyhradené.
Bola som prekvapená, že práve tu sme nenarazili na žiadne mraky komárov. Videla som však mega vážku! Keďže sa mi nechelo ísť do konfliktu s megavážkou, tak som len pokračovala ďalej. Veď to poznáte, tie zábavné chvíle... Vážka alebo vy... Celkovo hmyz alebo vy... A ten strach v očiach... A útek... Teraz je už z toho len veselá historka.

Akosi mi nedalo a přišlo mi divné, že audia nám idc oproti... Hovořila som s drahým, že buď je tam jednoduché otočka, alebo sa dostaneme k autobusu... Čo myslíte, która to bola varianta?

Áno, presne... Tá druhá možnosť, teda autobus. Vyšli sme von z lesa a bum! Stál tam zaparkovaný autobus. Takže sme sa tiež vydali späť k tomu hornému domčeku. 

7 springs
FOTO : všetky právy vyhradené.

Okrem tej "uličky" sme si to tu prešli a užili si túto schovanú nádheru s bzučiacou vodou a voľne sa pohybujúcimi pávmi. Keďže mojich chlapcov pávy nenadchýňali, tak ma zrušili a šli sme k autu. 

Aj v tento deň sme mali nabitý program a chceli sme toho stihnu, čo možno najviac. 

Tento ostrov má aj ďalšie springs. Len si vyberte, ktoré chcete vidieť alebo si urobte deň, kde obehneme všetky tieto springs. Budete schovaný pred slnkom a uvidíte aj niečo iné ako iba vlastný hotel.















 

Obľúbené príspevky