DETI : kočiar Britax a prečo bol TOP

 Tento kočier bol úplna TOP! Neviem si predstaviť lepší kočiar ako tento. Určite Vám to povie veľa mamičiek, ktoré ho mali :)

Čo sa mi na ňom tak veľmi páčilo? Viacero vecí :)

1. priestor na sedenie

- na sedenie tam bolo dosť miesta na to, aby si aj vyložil nohy hore, vytočil sa a neviem čo :) niektoré kočiare mali príliš tesné miesto na sedenie a to sa nášmu vôbec nepáčilo.

2. priest na spánok

- chcela som, aby sa malý dobre vyspal a teda celý kočiar fungoval aj v ľahu. Časť za chrbátikom sa dala dať do vodorovnej polohy a ! aj časť pod nožičkami sa dala dvihnúť. Úplná paráda :) Vedel sa tam aj otočiť na bok, spať ako chcel :) 

- nepáčilo sa mi, aby si dal len trup do poloľahu a nohy by mu vyseli... Ani otočiť sa, ani na bok, tam by mi ani nevydržal.

3. kolieska

- kolieska sme mali s dušou, nie tie klasické plastové. Aj v Tatrách okolo Śtrbského plesa mal relatívne pohodlie. Vzhľadom na kolieska a dobré odpruženie, mal svoj komfort aj na nekomfortnej ceste :) Tie plastové kolieska sú veľmi tvrdé a dieťa cíti každú nerovnosť. Zatiaľ som nedržala v ruke kočiar, kde by tieto kolieska boli príjemné inde ako na rovnučkej ceste. 

- Ak ste čítali aj skoršie články, chválim aj autosedačku Doona, kde takéto plastové kolieska sú. Pozor! To je autosedačka a slúži na presun k lekárovi, na návštevu... nie na dlhé prechádzky či okolo plesa.

4. sieťky na vetranie

- tieto som využila úplne všetky :) ak dieťa spí v kočiari, zadnú "stenu" som dala preč a mal kopec čerstvého vzduchu. Samozrejme, že dieťa nedáte do prievanu. V lete mu príjemne povieval vánok a krásne sa vyspal :)

- sieťku na sledovanie malého som si odkryla vždy podľa potreby. Aj keď niečo potreboval, vedel sa ozvať a pozrieť cez sieťku hore :) rýchle a netrba zastavovať pre každú požiadavku.

5. veľká strieška

- keď sme hľadali kočiar, chcela som veľkú striešku, aby som malého vedela ozaj schovať pred slnkom... či by sedel, spal... čokoľvek... Táto strieška bola presne pre mňa :) Stiahla som ju ako trebalo, niekedy celú, niekedy iba časť... To, že som si ju dala do polohy ako som chcela, bolo ďalšie plus :)

6. popruhy

- pre týchto drobcov sú najlepšie popruhy z 5tich častí. Ak sa z toho nemá vyvliecť a utekať, kam chce... Určite tieto :) Na ramenách je vystúž, takže sú aj pohodlné :) využijete to aj v obchode, ak tam dieťa nemá behať a všetko chytať :)

7. nastaviteľná rúčka/riadidlá

- u veľa kočiarov si ich nemôžete nastaviť a pre mňa ich má veľa kočiarov vysoko. pre drahého to bolo ok, ale ja som vyzerala ako opička, čo sa snaží kamsi dosiahnuť hehe Tu idú rúčky úplne hore či dole, do stredu, či kam chcete :) To bolo super :)

8. priestor na "batožinu"

- pri malice deťoch má človek vždy polku domu pod kočiarom , však? Tento je dosť veľký a vždy sa mi tam zmestilo všetko od pršiplášťa na kočiar, ochranu koliesok, teplú násadu na zimu, vľkú prebaĺovaciu tašku, tašku s menším nákupom, nejaké hračky, voda.... 

9. nastaviteľné predné kolieska - na voľno alebo iba rovno

- predné kolieska sa dali blokovať, aby zostali v základnej polohy a chodili vo výsledku dopredu a dozadu. ALebo ste si ich odblokovali a točili dookola podľa toho, ako olo potrebné. Na začiatku so ich stále blokovala, neskôr som sa naučila chodiť aj s odblokovaními :)

10. brzda

- brzda bola úžasná a fungovala aj v strmom kopci, aj keď boli mokré kolieska... Takže vždy spoľahlivá :)

11. odopínacie držadlo pre dieťa

- pri nastupovaní a vystupovaní z kočiara sme vždy využili možnosť odopnutie držadla pre dieťa. Nemusela som tak trápiť ani svoj chrbát, ani jeho naťahovaním... Nezasekla sa nožička pri napol vytiahnutom dirobcovi... Otvorilo sa a zišiel sám... Nasadol a zavrelo sa... Super, však? :)


A vyzeral tak krásne :) Mne sa páčila farba blue lagoon (dúfam, že si názov oditeňa ešte pamätám). Ak rozmýšľate nad niečím skvelým pre drobčeka, tak vyskúšajte tento kočiar :)

Ak ste tento kočiarik mali, napíšte aj svoj názor dole do komentára aspoň pár slovami. Mamičky si predsa musia pomáhať aj takouto vzájomnou recenziou :)

Ďakujem za prečítanie a prajem krásny deň :)

PS : Fotky som robila narýchlo, takže ospravedlňte "neumelecké" fotky :)




















Obľúbené príspevky