BEAUTY : Pigmentové škvrny - čo môžem vyskúšať?

Pigmentové škvrny vznikajú nahromadením melanínu v pokožke (veľmi zjednodušene). Už som sa stretla so škvrnami so slniečka a aj so škvrnami po pôrode. Možností vzniku je samozrejme viac. Aj keď to nie je životu nebezpečné, štandardne sa to snažíme schovávať. Ženy zakrývať make-upom. Poďme sa pozrieť v skratke, čo s tým vieme urobiť.

Kedy začať riešiť pigmentové škvrny?
Najlepšie čo najskôr po ich vzniku, najneskôr však do 6 mesiacov od ich vzniku, ak stále pretrvávajú. 

Kto by mi mal poradiť?
V prvom rade kvalitný kožný lekár. Ak sú pigmentové škvrny staršie ako 1 rok, je návšteva dobrého kožného lekára nevyhnutná pre posúdenie ďalšieho postupu, prípadne aj liečby. Dôležité je vedieť veľkosť aj intenzitu.
V druhom rade môže poradiť aj kvalitné kozmetické zariadenie, centrum estetickej medicíny, či iné centrum podľa zamerania.

Do jedného roka od vzniku pigmentových škvŕn často postačí iba niečo jednoduché a neinvazívne, ako napríklad bieliaci krém, či sérum s obsahom derivátu vitamínu C a škvrny zmiznú. 

Čo môžem vyskúšať z www.rodivia.com ?
1. najjednoduchšie je vyskúšať masku s obsahom zlata, nakoľko zlato pomáha zosvetľovať pigmentové škvrny. 
Výsledok je najlepšie odfotiť pre porovnanie stavu pred a po.

2. derivát vitamínu C je skvelý počas celého leta a ľahké sérum je možné použiť ako pod make-up, tak aj noc či pre pánov. Aj keď je v názve sérum je možné ho natrieť dokonca aj mladej slečne ako bežný krém na tvár.
Vždy odporúčam dať tomu čas, aspoň 2 týždne a uvidíte ako sérum pôsobí. Ak sú škvrny malé, nie sú intenzívne, výsledky sa ukážu. 

3. Bieliaci krém obsahuje látky už určené pre zosvetlenie pleti. V prvom týždni sa môže zdať, že sa škvrny zhoršili - to je však dôsledok toho, že krém účinkuje a zosvetľuje nie len pigment, ale aj pokožku, kde sa škvrny nenachádzajú. Znova ako sérum, aj krém potrebuje čas. A určite minimálne 2 týždne. Škvrny postupne začnú miznúť.

Ak by škvrny nezmizli ani po minutí celého balenia, z mojej skúsenosti už pomôže naozaj iba kvalitný kožný lekár s chemickým pílingom a tekutým kolagénom (tekutý kolagén slúži aj na liečbu rán, či popálením, všetky detaily Vám vie vysvetliť priamo kožný lekár).
Ak Vám krém zaberá a škvrny miznú, môžete ho používať aj ďalej, zo skúseností už potom stačí dať si ho iba na večer. 

Skrz jeho konzistenciu mám spätnú väzbu je výborný na zimu ako denný aj nočný, ale v lete je lepšie nechať si ho na večer. A to preto, že cez deň beháme po slniečku a potrebujeme skôr ľahšie sérum s vitamínom C, opaľovací krém alebo používame make-up s faktorom.

Ďalšie odporúčania :
1. opaľovacie krémy s vyšším faktorom a aby obsahovali UVA aj UVB,
2. neslniť sa počas obeda ,
3. hydratácia zvonka v podobe krémov/sér/iné a zvnútra v podobe pitného režimu,

PS: Tento príspevok môžete poznať z môjho eshopu rodivia, kde som radila na mieru a bol zverejnený v 5.3.2020




Obľúbené príspevky