Dominikánska republika - raj na zemi

najlepšia dovolenka zo všetkých dovoleniek! keď som sa o tom dozvedela, čo bolo na Vianoce, skákala som asi 2 metre do výšky a skákala som až kým sme sa nevrátili domov zo štedrej večere :D
Ale pekne postupne :) Po Vianociach prišla dilema, kde nájsť plavky?! Prezrela som množstvo rôznych stránok, ale buď nebola moja veľkosť, alebo boli  príliš drahé ( 70 eur za plavky . . .  hm . . . určite nie!). Po asi dvoch týždňoch hľadania som sa dostala k objednaniu plaviek a dúfala som, že to príde načas. Zvyčajne chodím na dovolenku v septembri, kedy je veľa výpredajov plaviek a vybrať si môžem aké len chcem. Ale december je na plavky absolútne zabitý. Ďalšia dilema bola, kde nájsť opaľovacie krémy, no a nakoniec ešte bolo potrebné kúpiť nový kufor. Trvalo to asi 2 týždne a mala som všetko nakúpené a takmer všetko doma.
Krídlo lietadla polievané nemrznúcou zmesou
Foto - všetky práva vyhradené
A bol tu deň D! Vyrazili sme ráno, ešte za tmy. Ako vždy aj teraz som väčšinu cesty na letisko prespala. Ale Viedenské letisko mám rada. Ak chcete dobré raňajky odporúčam presklenú reštauráciu a v bezcolnej zóne je veľa zaujímavých obchodíkov a skvelá reštaurácia, ktorá má pri vstupe biele, malé koncertné krídlo (klavír). Robia tu skvelú sacherovú tortu v sklíčku so šľahačkou a dajú Vám k tomu najnovšie aj malý džem v malinkej fľaštičke :) Roztomilé! V tejto reštaurácii sa lepšie najete po 10:00 h ráno, začínajú mať lepšie maškrty :)
Prvýkrát sa mi stalo, že sme po nástupe museli čakať, kým nás rozmrazia. Polievali nás takou oranžovou vodou - nemrznúca zmes.
Ale trošku pridám plyn a nebudem ospevovať každý jeden krok, aj keď každý krok smer Karibik bol uplne supeeeeer!
Všetky výlety a všetko si prečítate v ďalších a ďalších článkoch na tomto blogu :)



Obľúbené príspevky