Karibik - výlet Saona Sensation


Výlet Saona sensation - plavba katamaránom
Foto - všetky práva vyhradené
nádherný celodenný výlet, ktorý Vám určite odporúčam absolvovať :) Celý deň je plný pohody, oddychu a nič nerobenia.
Asi hodinku trvalo, kým sme sa všetci nazbierali do autobusu a dorazili do prístavu. Vlastne neviem, či bol ozaj prístav. Na pláži vedľa seba niekoľko menších motorových člnov a niekoľko metrov od pobrežia bolo niekoľko katamaránov čakajúcich na výletníkov. Časť bola akoby s mólom, okolo ktorého bolo zaparkovaných veľké množstvo malých člnkov s motormi, ktoré toho mali už riadne za sebou.
Po asi polhodinke plavby sme sa zastavili a mohlo sa ísť šnorchlovať. Keďže som tento víkend absolvovala hneď druhý deň dovolenky a bola som biela ako ľadový medvedík, zostala som na lodi. Prišli sme v stredu večer okolo 17:20h miestneho času a na výlet šli hneď v piatok. Kapitán začal do vody hádzať rôzne maškrty pre ryby, aby ich prilákal k nám. Bolo ich krásne vidieť aj z lode. Ale musím povedať, že ak chcete mať ozaj úžasné šnorchlovanie, navštívte Egypt e jeho more ;)
Prírodný bazén
Foto - všetky práva vyhradené
Presne ako sa vlnilo more, katamarán bo unášaný vlnami a neustále chodil po vlnách hore - dole - hore - dole . . . niečo ako keď sa vozíte na ruskom kole :D Ak máte citlivejší žalúdok, táto prvá časť výletu Vás určite zničí a bude Vám neskutočne zle. Asi po 20 minútach sa zavelil odchod :)

Prírodný bazén
Foto - všetky práva vyhradené
Ďalšou zastávkou bol prírodný bazén. Ako sme sa tam plavili a pozorovali sme neobývané pobrežie, útesy rozbíjajúce vlny, palmy a hustú zeleň . . . . asi tak to muselo vyzerať všade v tej oblasti, keď neexistovali rezorty, lety, ani nič podobné. Čistý rajský pohľad :) Presne pri takom neobývanom pobreží je aj tento prírodný bazén. Asi 100 metrov od pobrežia Vám bola voda zhruba po pás. V tejto časti boli aj trochu oblaky, ako vidíte na fotke s hviezdicou :) Keďže bol obed, bola som rada, že tam sú. Inak by som asi po 5 minútach bola červená, spálená a bolo by :D 
Ostrov Saona
Foto - všetky práva vyhradené
A dokonca nám naši animátori vytiahli akýsi plavajúci bar a nalieval sa rum a cola a to bolo všetko! :D čo viac si človek môže priať :D 

Po dopití rumu, okúpaní a vyfotení sme sa sa znova nalodili a pokračovali v ceste na ostrov Saona.
Na lodi nám už dosť vyhládlo a dali nám sendvič. Nebol nič moc, ale keďže som už bola hladná a hladný žalúdok v kombinácii s kolísaním nie je dobrá kombinácia, bol najlepši na svete :) 
A konečne sme d
Ostrov Saona
Foto - všetky práva vyhradené
ošli na ostrov! Ten pohľad stál za všetko! Nádherný neobývaný ostrov, z každej strany obmývaný priezračným morom, ktoré nikde nekončí, biely piesok na pláži, vanúci vietor, palmy, ktoré sa knísali vo vetre, teplé slnečné lúče . . . . čo si viac priať ?! no . . . ja obed! :D na pláži sme mali stoly a podával sa homár! môj prvý homár v živote! keď mi tu potvoru dali na tanier, nuž . . . nevedela som čo s tým, ako na to a tak. hlavne som dúfala, že sa to nepohne . . . to by som asi odpadla! ma to takú divnú tvár, ako to tak môžem povedať, akési chápadla, či čo, ale klepeta nemal. mohol mať asi tak okolo 30 cm. Boh
užiaľ, veľmi ho nedopiekli a preto to bol dosť surový a tak sa vrátil. Ešteže môj drahý sa so mnou podelil :) Poviem Vám, ak ho niekde robiť vedia, tak je to riadna mňamka!
Homár - obed na ostrove Saona
Foto - všetky práva vyhradenés
Mali sme dve hodiny voľný čas. Mohli sme si dať krátku masáž, to bolo v cene alebo ste si mohli dať urobiť rôzne zapletance na hlave, to už v cene nebolo. Užili sme si more a krásne počasie. Vlny boli tak okolo pol metra vysoké. Ozaj nádhera. Taký pokoj človek nájde iba málokde. Keď som bola na lehátku, okolo išiel miestny pán s fúrikom plným kokosov. Jeden kokos stál 3 doláre. Kokosové mlieko - prvýkrát som mala 100% kokosové mlieko! Bolo to zvláštne! Nebola to typická chuť kokosu ako keď si kúpite Koko, nebola to čistá voda, bolo to priezračné a zaujímavé. Ale v tom kokose toho bolo riadne! Nevládala som dopiť celé! Keď som si tak vydlabávala kokos zvnútra, videl to ten pán, čo nám predal kokosy, prišiel a šikovne nám rozbil kokos a mohlo sa vyjedať :) Sprievodca nám povedal, že kokosové mlieko je skvele hydratačné, ale kokos má veľa tuku a nie je vhodný pre štíhlu líniu :) Samozrejme reakcia na to bola : nevadí! veď sme na dovolenke! :)
Rieka Chavon
Foto - všetky práva vyhradné
Späť sme šli rýchločlnom! Och! Všetci sme mali záchranné vesty a nesmeli sme sa vykláňať ani dávať ruky cez palubu. Bola to bomba! Rýchla jazda okolo pobrežia, cez vlny sme doslova skákali! Miestami som už len cítila, že necítim ani sedadlo, ani zem pod nohami :D Ešteže ma držal môj drahý, asi by som sa okúpala :D Pred koncom sa s nami ešte niekoľkokrát kapitán otáčal, poriadne nás na záver ošpliechal vodou a pustil nás na breh :)
Mestečko v talianskom štýle
Foto - všetky práva vyhradené
Poriadne ošpliechaný od mora sme sa posunuli ďalej v našej ceste :) Previesť sa loďou na rieke Chavon. Natáčali tu film Anakonda a tiež nejaké zábery Rambo. Najväčšia sladkovodná rieka.
A šli sme navštíviť talianské mestečko! Presne tak! Je tu postavené mestečko pre umelcov, ktoré kopíruje talianské uličky, stavby a záhrady. Je staré okolo 50 rokov! Schádzajú sa tu umelci, robia si workshopy a samozrejme, je tu aj veľký amfiteater, kde sa konajú koncerty. A neuveríte! 6.2.2016 tam mal koncert Ricky Martin! Wow! Neviem ako vy, ale ja som myslela, že už nespieva a

odišiel do úzadia.
A znova autobusom späť na hotel. Okúpali sme sa a šli na skvelú večeru, kde na naše prekvapenie čakali tiež čerstvé kokosy so slamkami :)
Ďalšie info :
1. Fotky
Počas plavby nás začali fotiť, pokračovali vo vode a nakoniec aj na ostrove. Fotky náš prišli na 100 dolárov ( bol to balík 3ks CD : 50ks fotiek, krátke video a hudba).
Fotky : určite si ich dajde urobiť! stoja za to! s drahym máme nádherné fotky, ktoré by sme si sami neurobili a sú ozaj nádherné :) fotograf nás sám postavil, otáčal nam hlavu, ruku, nohu . . .bola to zábava :) 
2. Cena výletu : 169 dolárov na osobu

Obľúbené príspevky