DAR : Darček pre mňa podľa mňa

 

Vybrať darček pre niekoho bývy celkovo ťažký oriešok... Mňa sa vždy pýtajú dopredu, čo by sa mi páčilo, lebo mne sa veľmi ťažko vyberá... Áno, som presne ten hrozný, vyberavý typ človiečika, ktorý presne vie, čo chce... 
Nie som zástanca kúpiť niečo za každú cenu, len aby som kúpila... Na to mám zopár emergency darčekov vždy doma, ktoré viem, že sa budú hodiť :)

Takže darčeky, ktoré sú pre mňa a podľa mňa aj pre hocikoho, s ktorými sa nič nepokazí :

1. BIELA SVIEČKA
Krb - Mne sa do krbu hodia veľké, čisto biele sviečky. Je jedno či sú v skle, iba sviačka vo fólii, s dekórom či bez... Oheň v krbe mám jednoducho rada.
Stôl - na jedálenskom stole sa tiež uživia sviečky pri víkendovom obedovaní či pri večery. U mňa doma prevláda biela farba, preto je to najideálnejšie farba sviečok, ktorá sa ku mne aj najčastejšie dostane ako darček.
Rozpočet : tu sa hýbeme od pár eur až po desiatky eur za rôzne veľké sviečky v skle či s rôznymi ozdobami.

2. DREVENÉ (biele) VEŠIAKY
Tu sa asi veľa z Vás pozastaví, prečo je toto pre mňa vôbec darčekom. Jednoducho je. Aj keď si priebežne dokupujem samozrejme vešiaky, ale... Vešiakov niekdy nie je dosť a tie biele drevené nie sú práve najlacnejšie... Neviem, prečo biele veci sú poslednú dobu drahšie ako iné farby, ale asi tej bielej u mňa doma veľa míňam (smejem sa). Takže toto je pre mňa skvelý a praktický darček, ktorý určite využijem.
Ak nebudú drevené biele, ale budú mať štipcové na nohavice a sukne, tak to mi tiež treba... Akosi sa zvyšuje počet sukní v skrini a... Veď to poznáte.

3. PARFÉM
Kto ste so mnou niekedy riešili otázku novej vône, tak viete, čo to je za dragédia... Na mne tie rôzne voňajú... Vlastne smrdia, hrozne sladké a jednoducho hrozné. Takže náhodné prekvapenie vôňou u mňa určite nehrozí.
V tom prípade je treba poznať presne tie vône, ktoré používam :
1. Yves Saint Laurent - vôňa s názvom Libre (Aktuálne mám doma parfém. Je však aj v lacnejšej verzii paremovanej vody.)
2. Burberry - a vôňas s názvom My Burberry (balenie vône má aj ružovú akoby mašličku) - túto mám zvyčajne na letné a ľahučké dni 
3. Burberry - vôňa s rovnakým názvom Burberry (je skvelá do práce, taká biznisová)
A je to! Vône sú vždy osobná záležitosť a aj záležitosť financii, preto netreba vždy riešiť cenu a vybrať pokojne aj sviečku, či vešiak, čomu sa ja osobne budem tiež veľmi tešiť.

4. KOZMETIKA
Tu moje veličenstvo pokračuje a tiež mi pokožka neznesie len tak hocičo... A keďže sa mi nechce riskovať začervenanie a reakcie, je malá pravdepodobnosť, že vyskúšam len niečo. To sa myslím dá pochopiť, že by som tú kozmetiku skôr posunula ďalej, ako ju sama využila, ak mi to má narobiť problémy s pokožkou.
Ale ak predsa niekto je na nákupoch a nájde niečo z nasledujúceho, tak trafí u mňa klinec po hlavičke.

1. značka Biotherm má skvelé darčekové sady a tu aj napíšem, ktoré produkty od nich mám najradšej :
- sada, ktorú vidíte na obrázku obsahuje (dostala som na meniny v decmebri 2023) :

Lait De Douche čistiace sprchové mlieko s citrusovými esenciami 75 ml
Lait Corporel hydratačné telové mlieko 400 ml
Biomains krém na ruky 20 ml
Beurre balzam na pery 13 ml
- telové mlieka som vyskúšala, aj iné ( oranžový obal - broskyňové, aj plankton - modrý obal), ale najlepšie je to citrusové.
- do ich telového masla som sa úplne zamilovala a úplne mi stačí iba toto maslo. Volá sa Lait Corporel Le Beurre (pozrite obrázok)

2. značka Rituals je ďalší môj miláčik a tiež napíšem konkrétne veci, ktoré si ma získali na dlhú dobu :
- v rámci kolekcia Sakura (nájdete TU) doslova čokoľvek. Dokonca majú aj malé balenia, ktoré sú cenovo dosrtupnejšie a pe mňa skvelo využiteľné na cestách. 
Páčia sa im niektoré iné kolekcie, ale to už záleží podľa nálady. Určite, ak vyberiete aj inú kolekciu, budem rada, pretože od tejto značky som bola zatiaľ iba vždy milo potešená.

3. ak by ste chceli staviť na pleťovú starostlivosť, tak voľte značku ZO SKIN HEALTH, čo je dobré sa v danom čase nákupov dopredu opýtať, čo mi dochádza a čo by sa mi zišlo dokúpiť.

5. NA JEDENIE
- čokoláda Lindt 70%... to je môj čokoládový miláčik či už vo forme klasickej horkej čokolády alebo ešte majú čokoládovú nátierku, ktorá je neskutočne úžasná.
- a ešte pistácie... škoda, že sa nedá žiť iba na týchto dvoch veciach... 
- alebo mi môžete pomôcť, aby som nezostala bez chleba a kúpiť mi môj obľúbený bezlepkový chlieb od značky Schar - PAIN Campagnard. Asi sa znova čudujete, čo to tu píšem... Aký chleba?! Nuž, ak sa pozriete, že bežne to stojí skoro 5 eur a je tam iba pár krajcov chleba... Nuž nemám dotáciu na pečivo, takže pre mňa je aj toto skvelý darček, ktorý navyše viete kúpiť kdekoľvek. A predĺžite mi dobu, kedy sa zasa pozriem do skrinky, zistím, že chleba v zásobe nemám a kým si ho upečiem prejde niekoľko ďalších hodín... Aj keď sa človek snaží, niekedy sa stane, že sa mi zdám, že ešte jeden chlieb mám, ale už nemám...
- a čokoládový dezer (malý jogurtík) od značky ALPRO či ich mlieko ovsený Barista... to sú tiež moje radosti.

6. ZÁHRADA
- či už vtáčia búdka alebo vrecE bielych kameňov do záhrady... Aj tu platí, že keď je to biele, tak to má prirážku. Tak pomaličky vrece za vrecom a v jeden deň to tu budem mať ozaj biele.

7. POUKAZ
Ako už v mojom okolí viete, všetky tie choroby s vysokými teplotami, streptokok a kiahne mi dali dosťč zabrať... A odniesla si to aj pleť a preto som sa už rozhodla riešiť to naozaj s odborníkmi na pleť. Našla som si skvelú lekárku, za ktorou som šla aj keď zmenila kliniku a na dá sa tu zakúpiž darčekový poukaz (informácie k poukazom poskytujú  TU)

8. KVETY

U mňa vládnu biele ľalie a červené ruže.... Či už v kytici, alebo v črepníku. Bielu ľaľiu by som veľmi rada mala aj v záhrade, aj keď všetci mi vravia, aká je citlivá... Tak možno v črepníku v zimnej záhrade. Ruže môžu byť ako červené, ružové, žlté či samozrejme biele. Ale láka ma aj mať doma vlastný limetkovník či pistáciovník
Smart kytička je tá jedna ružičke len dookola ozdobená a hotovo. Tiež to mám veľmi rada.
Alebo ma prekvapte výberom nejakého kvetu podľa Vášho výberu.
U mňa doma nájdete biele orchidey a kávovník.

V dnešnej dobe toľkých možností je podľa mňa dobré dať vedieť svojmu okoliu, ktoré veci sa hodia vždy a ktoré mám rada. Ak mi predsa už niekto venuje svoj čas hľadaním darčeka, prečo mu to neuľahčiť. Ja tiež nechcem, aby v mojom okolí míňali svoje financie na veci, ktoré mi budú doma stáť alebo ich iba posuniem ďalej. 

A najlepšie nakoniec. Hlavné prianie a hlavný derček je, aby sme sa hlavne všetci stretli. S chorobami a odchodmi sa akosi zvyšuje aj ten pocti, že človek je rád, že ráno vstane a vždy sa má s kým stretnúť. 

Aj vy ste sa našli v niektorom z mojich návrhov na darčeky? Alebo čo by ste doplnili? Napíšte do komentára aj nejakú Vašu variantu, ktorá tu podľa Vás chýba.

Ďakujem za prečítanie a teším sa na darčeky.... a teda na ponožky :D

Obľúbené príspevky