DETI : Zubná pasta pre dieťa Weleda

 Ten čas letí.... Téma starostlivosti o detské zúbky prichádza pri každom dieťaťi. Na začiatku som bola odhodlaná nájsť dokonalú zubnú pastu.... Potom som zistila, že nestíham počas tehotenstva vyštudovať farmáciu .... (veľmi sa z toho dnes smejem, ale určite rozumiete tomuto úvodnému ošiaľu).

Najprv som mala vybranú jednu značku, výrazne drahšiu. Ale keďže som zubnú pastu dávkovala ja a po troške, vyzeralo to byť vyriešené. Učili sme sa umývať každý zúbok, ako držať kefku, .... Veď to poznáte :)

Až prišiel vek, kedy už si vedel sám zobrať pastu a dať si ju na kefku.... Hm.... Hlavný rozdiel v mojom a jeho dávkovaní pasty si viete predstaviť... Zubná pasta zrazu vydržala takpovediac na tri umytia zúbkov a bola prázdna .... Keďže sa mi v hlave prerátal vzorec s cenou jednej pasty len na tri použitia... Juuuuj už to bezpodmienečne chcelo inú pastu.... Ale tak 2 rôčky sú 2 rôčky :)

Začalo sa hľadanie kvalitnej zubnej pasty, ktorá bude tiež chuťovo neutrálna. Poznáte to, žiadne tie presladené pasty, ani s neviem akými extra prísadami, čo si derti potajomky vyjedajú namiesto sladkostí.  A nemohla byť ani "štípacia" pasta.... takže žiadna mentolová a podobne. Jednoducho obyčajná, kvalitná pasta. Samozrejme, už sa bral ohľad aj na cenu... A popri hľadaní sa pridalo aj  také čosi ako - nie plastovému obalu. Presladené a plastové kritérium škrtlo veľmi veľa značiek, či druhov detských pást. 

Až mi kamarátka odporučila značku WELEDA. Vraj majú dobrú detskú pastu a nájdem ju občas aj v drogérii, ale ona ju kupuje štandardne v lekárni. Ukázala mi aj obal a tak som sa po tejto zubnej paste popozerala.... A takto som sa dostala k zubnej paste s názvom Detský zubný gél  od značky Weleda. 

So zložením géliku som bola a stále som veľmi spokojná... aj po približne troch rokoch používania. Stále je našou jedničkou.

CENA : Cenovo je gélik dostupnejší ako naša predošlá pasta a v pricípe ide o pre mňa rovnakú kvalitu. Takže pomer cena-výkon je výborný. 

CHUŤ : Nie je sladká ako cukrová vata a nikto ju nevyjedá pre jej sladkú chuť, takže tiež splnené. Je skôr neutrálna. 

BRUŠKO : Pri skúšaní niektorých pást je ozaj problémom prehltnutie a pichanie v brušku. Pri tejto sa nám to ani raz nestalo. Čo je pre mňa obrovské plus tohto géliku.

PENA : Osobne nemám rada, keď mi to v ústach pení, akoby som mala besnotu. Tak aj detskú pastu som chcela nepenivú... A tento gélik to splnil. 

OBAL : V papierovej krabičke je kovová tuba a akurát vrchnáčik je plastový.... Takže aj to plastové sme aspoň trochu odbúrali.

Túto pastu máme doma a dávám ju aj do škôlky. Ak sa Vám zdá, že som z nej príliš nadšená a že ju veľmi chválim... Hovorím áno! Veď, ak niečo používam doma asi 3 roky, tak to musí byť pecka :) O to viac pecka, že je to pre to moje najdrahšie, čo mám :)


Aktuálne rozmýšľam nad - volá sa to - moderná starostlivosť o detské zúbky. Niektorí susedia už kúpili svojim deťom tie sonické zubné kefky a sú spokojní. Keďže sa popularita týchto kefiek stupňuje aj v našom okolí, zrejme sa tomu nevyhneme a časom príde požiadavka, kedy aj malý bude chcieť takúto kefku.

Štandardne na sonické kefky nesmie ísť bieliaca pasta, keďže (ak si dobre pamätám) obsahuje čiastočky pre takéto bielenie. A to v kombinácii s vysokými otáčkami kefky ničí zuby
.... Tento gélik ich nemá a ak sa vykytne aj táto detská sonická kefka niekde medzi darčekmi, môžeme s gélikom ďalej rátať.

A to je tak v skratke náš príbeh o hľadaní vhodnej detskej zubnej pasty :)

Dajte mi do komentára, či poznáte tento gélik alebo niečo iné od značky Weleda a ako sa Vám páčia ich produkty. Tiež budem rada za informácie k detským sonickým zubným kefkám alebo sa podeľte so svojou obľúbenou detskou zubnou pastou.






Ďakujem za prečítanie môjho článku a prajem všetkým zdravé zúbky.



SPOLUPRÁCA : Tento článok vznikol vďaka spolupráci s Benu lekáreň, ktorým sa chcem poďakovať, že ma nechali vybrať produkt, ktorý už dlhodobo poznám.

Obľúbené príspevky