BEAUTY : Čo je to SQUALENE/SQUALANE/SQUALAN ?

  SQUALENE/SQUALANE/SQUALAN (olive squalene)  

Skupina: Deriváty prírodných látok  Skvalen sa získava z rastlinných (i živočíšnych) olejov, pôvodne sa získaval zo žraločej pečene, v dnešnej dobe sa zvyčajne vyrába z olivového alebo iného rastlinného oleja. Má antioxidačné účinky a pomáha pokožku chrániť proti slnečnému žiareniu. 

Svojím zložením je skvalen veľmi podobný prirodzenému kožnému mazu, vďaka tomu sa ľahko vstrebáva. Je antioxidantom, absorbuje do seba toxíny i ťažké kovy, tak pomáha chrániť pokožku proti vonkajšiemu prostrediu. 

Skvalen pokožku hydratuje, zjemňuje, napomáha ďalším účinným látkam k lepšiemu rozotieraniu a vstrebávaniu.   

Aký je rozdiel medzi skvalEnom a skvalAnom?  

Takmer žiadny, obe látky majú v kozmetike to isté použitie a fungujú rovnako. Rozdiel je ale v stabilite látky, skvalen je získavaný z olejov a nemá príliš dlhú trvanlivosť, skvalan se vyrába úpravou pôvodného skvalenu a vydrží dlhšie. Preto je tiež vo väčšine prípadov používaný práva skvalan, nájdete ho v krémoch, v dekorativnej koymetike, v telovej kozmetike i vo vlasovej kozmetike.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

DETI : BRITAX a ich otočná autosedačka je TOP

ELZA : Elzinka a ovečka (spomienka z 12/2013)

DOPLNKY STRAVY : Kolagén a vitamín C, prečo sa kombinujú?