BIZNIS : NEWSLETTER a jeho 7 otravných znakov

Akurát som sa prehrabala cez svoje emaily v časti Reklamy a skoro ma porazilo! Doslova! Toľko emailov každý deň, veď to nemám šancu ani prebehnúť. Tak som to začala mazať rad-radom, úplne bez lásky a všimla som si tieto veci, ktoré sa opakujú a mne osobne sa to nepáči. Čo vy na to poviete? Všimli ste si to aj vy?


1. REKLAMY

Všetky emaily v štýle newsletter mi chodia do reklám, presúvam to tam a niekedy si to pozriem... ale ozaj málo kedy. Vždy mám niečo lepšie na práci.

2. SPAM

Ak mi chodí od jedného človeka/eshopu viac ako 1 email denne, okamžite sa odhlasujem, aj ho nahlásim na spam. Mala som aj pár takých, kde som sa nevedela doklikať na miesto pre odhlásenie z newslettra, tak to rovno šlo do spamu.

3. NEWSLETTER NEZNAMENÁ NÁKUP

Veľa newslettrov som zrušila... cez 50 . . . pretože mi síce chodili, ale nemám každý deň čas študovať také množstvo a napriek tomu, že niektoré mi zasielali aj cez 4 roky, ani raz som nenakúpila. Niekedy tieto newslettre človek nazbiera ako pokémonov, lebo stránka vyzerá plná dobrých rád.. tie sa však už do emailu nezmestia a často sú o ničom.

4. PODMIENKY

Niektoré obchody podmieňujú newsletter - dáme vám zľavu, dostanete kredity . . . mne osobne sa to nepáči, ak niekto chce dať zľavu, nech dá... osobne v takom prípade odchádzam a nakupujem inde... lenže ja nemám rada podmienky, som taký typ zákazníka.

5. AHOJ, TY... MÁŠ TU TUTI-FRUTI PONUKU

Neosobné emaily neotváram . . . poznáte to, už v predmete je Vaše meno bez skloňovania a všeobecná ponuka... nuda! ak hľadám v týchto emailoch, napríklad voňavka - tak otváram emaily s predmetom : nové vône, zľavy naparfémy, atď.... jednoducho v predmete je info, čo tam nájdem. Ak to nemám, email vymazávam, pretože sa mi nechce čítať kopec slov preto, aby som zistila, že ten email mi žiaden parfém neponúka.... čas je drahá vec.

6. ODHLASOVANIE

Pri odhlasovaní z newslettra robia niektorí ozaj problémy, kým sa preklikám k odhláseniu. Ešte viac to človeka znechutí. A ďalšia vec je, že každému to je taaak ľúto, že odchádzam.... Des! Prečo mi nikto nepoďakoval za doterajší odber? Alebo že mi praje pekný deň a teší sa na moju ďalšiu návštevu? Že ma vždy radi uvidia? Je to ako v banke, keď už odchádzate, tak Vám zavolajú z centrály a zrazu sa všetko dá - aj zľavu na účet, nízky úrok na úver, výhody na poistení a neviem čo . . . nuž pozde bycha honit..

7. MIX VŠETKÉHO A NIČ PORIADNE

Všetko v jednom ... toto je vo význame, že v každom emaily je všetko od toaleťáku až po inžinierske siete... zrejme je to zamerané na široké spektrum, lenže . . . ten email nemá hodnotu, prijala by som aspoň zameranie K nejakej téme, stručné, výstižné a ak by tam bola jednoduchá, ale dobrá rada k téme, Super!

Samozrejme, že rozumiem, že je to marketing, reklama, oslovovanie, snaha byť prvý v reklamnom stĺpci.... No namiesto toho, by niekedy postačila len kvalita práce, osobný prístup, vytrvalosť. . . a veci úplne zjednodušiť :)

Čo vy na to? Aj čítate niekedy tieto newslettre? Alebo ako to vnímate vy osobne? Čo by ste zmenili?

Ďakujem za prečítanie a teším sa na komentáre :) Prajem krásny deň.

Obľúbené príspevky