AUTO : Rozmrazovač

 

Predvčerom (11.1.2021) sa mi stala tá nemilá zimná vec - škrabanie ľadu z okien. Keďže auto stálo celý víkend a bolo aj slnko, ktoré vodu roztápalo a v noci zima, takže všetko zamrzlo... na okne som mala rannú námrazu... pod námrazou bola súvislú vrstvu ľadu... pod ľadom sa ukázala vnútorná námraza... Auto som naštartovala a pustila sa do škrabania. Celé to trvalo vyše 35 minút a aj tak nebolo celé predné okno rozmrazené a čisté. 
Túto škrabaciu pikošku som zdieľala na instagrame aj facebooku, kde sa našli dve úžasne duše, ktoré mi pomohli svojou radou. Týmto im ešte raz ďakujem - Timea H. a Jožino P.

Existuje sprej - romzrazovač, ktorý stačí nastriekať na okno a netreba škriabať. Po toľkej robote to znelo ako sen, wauu 
FOTO : vrstvy
"zábavného" škrabania


Večer som šla okolo pumpy, tak som sa tam zastavila, či to majú. Chvíľu som pozerala na všetky spreje, až som našla poslednú fľaštičku úplne vzadu na poličke. Bolo tam napísané ROMZRAZOVAČ. Tak som to vzala, že uvidíme, čo táto modrá voda dokáže :)

A takto vyzeral môj prvá pokus ráno (12.1.2021) :
- sprej som nastriekala na predné okno na strane vodiča, potom spoluvodiča a obišla som j všetky ostatné okná na aute,
- keď som to ostriekala celé dookola a predné sklo vyzeralo byť krásne rozmrazené... 
- auto som mala naštartované, aby sa nahrievalo... predsa len, nikto v aute neobsedí, ak je tam zima...
FOTO : 12.1.2021
prvý pokus
- sadla som za volant a vidím, že sa začínajú robiť "kvety". Také tie od mrazu, keď vám nejaká tekutina začne mrznúť. Takže alkohol sa musel vypariť a zvyšná tekutina začala zamŕzať. 
POUČENIE : nenechávajte to pôsobiť dlho

- takže vystupujem, beriem sprej, znova striekam predné okno... znova čisté sklo... ale auto aj predné okno stále studené...  Po asi 10-15 sekundách som to podľa odporúčania zotrela stieračmi.... Bum! Zasa všetko mrzne! Aspoň so stihla vyšoférovať z dvora ... Ach jo...
FOTO : Rozmrazovač
POUČENIE : nezotierať iba stieračmi

- zavriem bránku, zamknem ju. A zasa . . . beriem sprej, striekam okno.... No čistá bloncka! :D Keďže to ostatným funguje, musela som prísť na to, ako s tým robiť. Nedalo mi, aby som to s tým jedným sprejom nezvládla. Nastriekala som toho trochu viac s tým, že sa rozbehnem a sprej iba stečie dole. To aj celkom dobre fungovalo... V aute už bolo aj dosť teplo, ale predné sklo stále studené a nenahriate. A áno, fukar bol nastavený iba na predne sklo :) Chcela som, aby sa mi nezačali robiť "kvety", lebo už sa ukázal prvý, tak som zapojila stierače aj vodu z ostrekovačov a umyla si predné okno . . . Nuž . . . Hopla! Zamrzlo mi celé okno asi za sekundu . . . Takže som musela hneď zastaviť!
POUČENIE : na studenom okne to v žiadnom prípade nezotierať

- uhádnete, čo ďalej? :D Presne! Vystúpiť, nastriekať a už som to len nechala... Keď sa okno dobre nahrialo, už to bolo celé v poriadku a sprej odstránil aj posledný mráz. 
POUČENIE : najprv vyhriať auto, až potom to nastriekať. Na mojom to tak funguje najlepšie.

Večer som hovorila drahému o svojom zábavnom výstupe so sprejom. Dobre sa pobavil a o chvíľu sa ma opýtal, prečo som to len nenastriekala, a potom nestiahla stierkou....Ja na to, že akurát toto ma nenapadlo ... Obaja sme sa zasmiali a vyskúšali na ďalšie ráno.

Takže drahý berie sprej . . . a čo? Áno, aplikoval ho na okno. Potom vzal stierku a chcel ľad odstrániť. . . Ľad sa neuvoľnil, iba trošku. Tak sme to nechali pôsobiť dlhšie a až po chvíli sme ta stiahli preč. Celkom dobre to fungovalo aj na studenom okne. Dobré aj bolo, že v noci nasnežilo a schovalo celé auto. Aj sa oteplilo trochu na -2, tak to šlo akosi lepšie. Dni predtým bolo cez -5 a neskutočne suchý mráz sa tlačil až do kostí. 
FOTO : čisté okno
po aplikácii

Iste ste sa aspoň trochu zabavili na mojom skúšaní, keď si predstavíte ako behám hore-dolu so sprejom :D mňa samú to dosť pobavilo, keď som Vám to písala :D

Ak si sprej kúpite a nepôjde Vám to na prvý ani druhýkrát, spomeňte si na mňa a verte, že nájdete ten správny pomer času pôsobenia spreju na okno, tepla v aute a momentu zotretia spreju z okna, aby ste si užívali jazdu a nie škrabkanie ľadu z okna. Držím Vám palce :)

Ďakujem za prečítanie a prajem veľa kilometrov bez nehody a škrabkania :)

Obľúbené príspevky