Ako sa dostať na svetlo s mojou firmou?

Ak si kladiete túto otázku, patríte medzi zhruba polovicu populácie. Ak si ju kladiete, kým vymýšľate a hľadáte spôsoby, patríte k malej časti populácie. Bohužiaľ, ani tí, čo sa snažia, nemusia uspieť. Prečo? Lebo neveria, že majú šancu, preto sa skôr či neskôr stiahnu z trhu, vyhýbajú sa rizikám, boja sa investovať, takže sú odsúdení k zániku. To by bolo v skratke všetko o priebehu každej firmy. 
Vráťme sa k tým, čo sa snažia, hľadajú spôsoby a možnosti, kde sa môžu presadiť. Ponúkam vám niekoľko možností, ku ktorým som doteraz natrafila :
1.      Zľavové portály
-          Nikto od vás nechce, aby ste dali neskutočnú cenu so super ponukou. Ponukou, kde ste buď bez zisku alebo dokonca v strate.
-          Cenu za službu či tovar ponúknite tak, aby sa Vám to oplatilo.
2.      Urobte zaujímavú akciu
-          Že ako? Ak poskytujete tovar albo služby, vždy si naň môžete urobiť nejakú zaujímavú akciu. Akciu nie v zmysle zľavy, ale v zmysle napríklad urobím gitarový večer v mojej vinárničke.
3.      Urobte sa nedostupným
-          Ľudia dnes nechcú mať veci, ktoré sú dostupné, ale veci, ktoré nikto nemá. Preto musíte aj vy ponúknuť niečo iné ako konkurencia. Áno, je ľahšie o tom hovoriť, ako to urobiť. Je to len otázka šikovnej hlavičky a dobrého nápadu. Kombinujte nekombinovateľné, samozrejme s citom.
-          To neplatí na jednoduché produkty a služby ako napríklad pri doručovaní balíčkov, kde je rýchlosť a dostupnosť kľúčová J
4.      Nepočítajte s vašou rodinou a priateľmi ako s hlavnými zákazníkmi
-          Toto je vec, ktorú poznajú najmä tí, ktorí už podnikajú
-          Na začiatku je prvá myšlienky, že sa skúsite svoju službu/ produkt ponúkať rodine. Samozrejme, je potrebné ich zahrnúť o vášho podnikania, ak by vám vedeli urobiť dobrú reklamu a posunúť aspoň váš kontakt. To je maximum, čo od nich očakávajte.
5.      Reklama na internete vs. Reklama v novinách
-          Reklama cez sociálne siete platí najmä pre mladšie ročníky (to samozrejme nevylučuje šikovné babičky a deduškovJ )
-          Vyberte si sieť, ktorú navštevuje veková kategória, ktorej je určená vaša služba/produkt a investujte do reklamy
-          Noviny si vyberte, ak ponúkate starším, či iba miestnym
-          Služba Google vám tiež ponúka možnosti reklamy, ktorou sa dostanete do povedomia aj u ľudí, ktorí sú mimo vášho okolia či rodiny a google si pozerá každý ;)
6.      Inovujte
-          Všetko si po čase žiada nejakú novinku
-          Ak poznáte príbeh o vzniku spoločnosti Victorias secret, viete o čom hovorím
7.      Vernostný program
-          Mať kartičku, že niekam patrím a mám za to výhody (lepšiu cenu, vždy rezervované miesto, a i.)
8.      Bilboard
9.      Dohoda dvoch podnikateľov
-          Aká dohoda? Napríklad dohoda o tomto : Ak nakúpite v obchode a, máte nárok na zľavu v obchode B. Ak nakúpite v obchode B, máte nárok na zľavu v obchode A.
-          Dohody môžu byť rôzne
-          Najznámejšie bežným ľudom sú kartelové dohody, ktoré samozrejme „neexistujú“

Ďalšie námety a zážitky s nimi mi uvádzajte do komentárov, na ktoré sa už teraz teším.

Obľúbené príspevky