TRAVEL : Letisko Viedeň - Lounge pre Austrian AirLines pre Gate F


Vyskúšali sme to prvýkrát na základe jedného videa, ktoré drahý videl. Keď sme zrátali, koľko zvyčajne platíme na letisku za stravu pre troch a fľaše s vodou a niečo sladké... No okolo 150 EUR zostalo na letisku vždy...

Lounge sa nachádza na poschodí. A sú tam hneď dva. Jeden je asi všeobecný, neviem. Ale Austrian má svoj samostatný lounge označný aj logom ich spoločnosti. Keďže sme tam nikdy neboli, tak sme šli do toho prvého a tam n ám povedali, že my sme v tom druhom na konci chodby.

Po vstupe si odkliknete/odpipnete vstup alebo to ukážete... neviem, či tu sedia letušky alebo recepčné... prípadne, si to tu viete aj dokúpiť, zaplatiť a užívať si lounge.

POHYB

V lounge máte zaplatený vstup a môžete chodiť aj do obchodíkov dole a vrátiť sa kedykoľvek späť. Takže pohyb je voľný. 


JEDLO

Jedlo, všetko, čo tam je, je už v cene toho vstupného. Boli tam bagety so šunkou či chleba so syrom. Koláče - jeden taký vanilkový, pudingový a druhý ako luxusná bublanina s ovocím. Tiež tam bolo niekoľko druhov hlavných jedál...

Vybrať ste si vedeli aj BEZLEPKOVÚ variantu jedál (resp. z jedál ste si vedeli vybrať aj také, ktoré boli jednoducho bez lepku či bez laktózy).

Tiež tam boli aj pochutiny ako cukríky, oreo sušianky, slané praclíky, sušené jablká, oriešky... 

Čo ma úplně dostalo, že sa tu našli aj čerstvé bandyn, jablká a hrušky. Hrušku som aj ochutnala a bola úžasne sladká a mäkká :)

Z hlavných jedál vyskúšal drahý cestoviny s... ničím na štýl šošovice so zeleninou... bolo to jemnenpikantné pre drahého... na mňa viac akoby som bola ochotná zjesť, ale inak veľmi chutné. Určite by sa to dalo zjesť aj bez cestovín.

Mne do oka adli baby zemiaky a na to take rajčinovú zmes... Veľmi chutné a hlavne to preibežne dopĺňali čerstvé. Aj som sa zvlásť opýtala, či je tam lepok alebo laktóza, ale pán, čo to nakladal, sa iba zasmial, pokrútil hlavou a odpoveď znela určite nie.

Z hlavných jedál sme ešte ochutnali holúbky (mleté mäsko v kapustovom liste). Ten list bol neskutočne dobre urobený, až tá kapusta voňala všade okolo... Až to rpebralo malého od telefónu s rozprávnkami so slovami : ,,Čo to tu smrdí?!". Prišlo nám to veľmi smiešne... Ale ak to preberie dieťa od rozprávok, viete si predstaviť tú silnú vôňu :)

Tiež sme vyskúšali koláče... Oba druhy! Malý zjedol niekoľko tých pudingových a drahému zachutil ten s ovocím. 


DRINK

Ku koláču dostal malý kakavko. Dobre počujete, aj nejaké to kakvko či čokoládka sa tu dá urobiť. A postupne teda prechádzame k nápojom. Tie sú tiež všetky v cene vstupného. Vyberiete si minerálku perlivú či neperlivú. Okrem toho sú pripravené aj čerstvé limonády, rôzne čaje, kávy a mali aj BEZLAKTÓZOVÉ mlieko! To mňa osobne prekvapilo, samozreje pozitívne, najviac. 

Kávu, resp rôzne druhy od presíčka, cez kapučíno a neviem čo, si m ôžete pripraviť na stroji. Kávu majp veľmi chutnú a ak máte radi jednoducho presko, tak si ho viete dopriať aj tu. 

Odlet na dovolenku si žiada aj prípitok na krásnu dovolenku... Aj tvrdý alkohol a rôzne vína sú v cene. Pozrela som, že majp napr. vodku, cognac, Aperol, Campari...  Aj šampus.

Vedľa v chladiacom boxe mali zasa rôzne piva, tonik, mineralny... a na stole aj nechladené džúsy... 

Na internete som našla kombináciu Campari a tonik, tak som ju vyskúšala. Ešte mid rahý doniesol ľad a drink bol na svete. Alkohol si nalievate ako a koľko chcete. Na tento drink stačí trošku. 

Šampanské bolo ny mňa kyslé, takže zostalo drahému. My sme radi ochutnávame, takže zo všetkého si dávame po troške, aby sme mohli ozaj čo najviac vyskúšať. 

Biele víno drahému chutilo tiež, mne nie, keďže ja tieto kyslé suché vína ozaj nemusím. 


SEDENIE

Sedeli sme blízko tohto povedzme "bufetu" a podarilo sa nám vychytať stôl s výhľadom na lietadlá. Hneď vedľa stola sme mali aj stojan so zástrčkami na elektrinu, takže sme mohli dať nabíjať aj telefón, aby vydržal aj ďalšiu dávku rozprávok.

Priestorovo je to celkom dosť veľké a vybavenie je ozaj rôznorodé :

- časť kreslá s TV (šli tu správy a neviem, či to aj niekto prepína),

- relaxačná časť so zelenými kreslami,


- sprcha,

- časť, ktorá je oddelená sklom a zastretá závesmi, aby sa tam dalo spať. Boli tu asi 4 postele.

- samozrejme aj wc, prebaľovací kútik a ďalšie.

ČAKANIE

Celé čakanie na let sme strávili tu a akosi nám tie obchodíky nechýbali. Asi aj preto, že sme ich už milionkrát videli a nakupovanie na letisku sa už cez 20 rokov neoplatí :)

Keď sa na TV nad ovocím ukázal náš let, zobrazilo aj informáciu, že naša Gate je otvorená a dokonca koľko minút to trvá od lounge k našej gate. A pešo to malo byť 5-10 minút. 

Odlet sme mali plánovaný na 15:35h, takže sme opustili lounge o 15tej a slightly sme na nadu Gate F 08. Po ceste sme este kúpili knihu v němčině - příběh s dinosaurom, zápisník a pero... aj sem šli všetci na wc.

Aj tak eštše bola obrovká rada a nepúšťali do lietadla. Rada ako kedysi na pomaranče :D

PRERÁTANIE

Pre finančný pokoj našej duše sme si prerátali, že sme spolu zjedli a vypili za cca 200 EUR, takže sa nám lounge oplatil.

Za nás to bola prove a určite nie posledná návštevy v lounge.

A bolo to aj prvýkrát, čo sme šli do lietadla najedení a nie smädní :)

Cena : 132EUR pre 3 osoby


Ďakujem za prečítanie a ak máte tiež skúsenosti s nejakým lounge, alebo ste videli vedio alebo čokoľvek, určite mi to dajte do komentára.

PS : Viac fotiek v mojom albume na sieti Facebook - TU.


Obľúbené príspevky