DAR : Ako vybrať darček, ktorý chcete dostať.

 Aké darčeky dostávate k svojím sviatkom? Dávate nejaké indície, či nápady, čo by sa Vám ako darček páčilo?

Ak máte nejaký systém, ktorý Vám funguje, určite ho napíšte rovno do komentára. Alebo aspoň na môj email... To už záleží podľa stupňa utajenia :)

Ak nepoviete, čo chcete, napíšem niekoľko všeobecných odporúčaní, čo sú podľa mňa v dnešnej dobe vhodné darčeky a možno dostanete práve jeden z týchto... Alebo jeden z tých, ktoré mi napíšete do komentára, že sú podľa Vás super a páčilo by sa Vám, kedy ste ho dostali.

1. KVETY v kvetináči

Naschvál píšem v kvetináči, keďže dnešná doba od nás žiada niečo dlhodobejšie a nie len chvíľkové potešenie z kytičky, ktorá sa vyhodí. Ako tak počúvam zvyklosti aj na formálnych akciách, čo sa dostalo aj do protokolu našej pani prezidentky, tak tie klasické obrovské kytice sa už využívajú naozaj minimálne aj na takýchto formálnych príležitostiach. 

Črepník ponúka možnosť obdarovanému tešiť sa z kvetu aj celý rok... Akurát, ak nejde o milovníka kaktusov, tak vo všeobecnosti tieto vynechajte... Je to dosť pichľavý darček .... Keďže máme teraz jar, všade nájdete nádherné narcisy v mini črepníčkoch... Alebo po celý rok dostupné klasické či mini orchidey... Ruže nájdete vždy tiež... Alebo zvoľte fialky... Či veľkú skalnú ružu pre začinajúcich pestovateľov... Alebo malý stromček olivovníka.... Stačí sa pozrieť okolo Vás, zobrať pár drobných a tú správnu kytičku určite nájdete. 

Do kvetináča môžete zapichnúť rôzne napríklad drevené ozdoby. Alebo ho zabaľte do papiera a obviažte mašľou. Fantázia tu má voľný priestor.

Moje obľúbené TOP kvety sú ruže a ľalie, ale aj kosatce. Najlepšia je samozrejme biela farba, ale aj modré či ostatné farby sú nádherné. 

2. SLADKOSTI... Ozaj?!

Pri výbere sladkostí stavte určite na kvalitu. Radšej jednu kvalitnú sladkosť, ako niekoľko "lacných" vo význame nekvalitných sladskotí... Tie nekvalitné sa podľa mňa dajú nazvať aj akýmsi chemickýcm pokusom o sladkosť.... Ak si pozriete zloženie, tak je to akýsi chemický vzorec, ktorý šiel okolo kakaa len vtedy, ak prešli v obchode cez uličku s kakaom... 

Určite zoladnite aj obal. Keďže ide o darček, zvoľte papier či sklo.... Nakoľko aj dobrá vec, ak je v obyčajnom plaste, tak pôsobí lacno a znižuje ten efekt úžasu.

Môžete nájsť aj nejakú zaujímavosť medzi sladkosťami, ktorú ste niekde videli a spomenuli si na obdarovaného a kúpili ju. 

Moja TOPka sú v poslednej dobe japonské koláčiky - mochi. Všetky príchute a úplne najradšej, ak je to čerstvo urobené v reštaurácii. Ak to nepoznáte, minimálne to vyskúšajte.

Ale klasická horká 70% čokoláda.... Mňam... Moja úplná čokoládová láska sú tie značky, kde aj zloženie je ozaj iba klasický recept pre čokoládu... To sa potom maškrtí s extra radosťou. 

3. SVETLO SVIEČKY

Možno sa Vám bude zdať, že ide skôr o klišé.... Ale nie! Myslím, že v dnešnej dobe plnej dekoratívnych sviečok... s možnosťou vôní... dokonca si viete kúpiť sviečku v krištáli... 

Už to určitě nic je "oba sviečka" .... Je to dekorácia, vkus, vôňa.... A svetlo sviečky je doma vždy vítané :)

Moje TOP sviečky sú hlavne s minimálnou vôňou. Potešia ma aj úplne obyčajné, biele, ktoré dám do krbu a môžem sa tešiť z ohňa v krbe po celý rok. A bez nutnosti čistiť krb od popola :) 

4. PARFÉM... iba 100%

Parfém, resp. akúkoľvek vôňu, odporúčm vyberať len ak presne viete, akú daná osoba má rada a používa. Určite sa nespoliehajte na to, čo má táto osôbka v kúpelni, pretože nikdy neviete, čo len nedávno dostala a aj keď sa jej to vôbec nepáči, zatiaľ nemala to srdce to vyhodiť.... alebo si to necháva iba pre peknú fľaštičku...

Ak by ste predsa len Ali do vôní, zvoľte mini balenia v originálnom / darčekovom balení. Je tak možné vôňu vyskúšať a buď sa zapáči, alebo nie. Ani žiadneho obdaroveného neteší hodiť do koša drahý parfém, ktorý sa mu nepáči... Ale čo s tým, však?!

Moje aktuálne TOP lásky vo vôňach sú iba dve, a to obe od značky Burberry s názvom My Burberry a druhá My Burberry Blush. Predtý som mala od značky Dolce and Gabbana s názvom Rose The One, ale už sa nevyrába a bola to dlhá cesta nájsť si vôňu, s ktorou som to bola ja... Ešteže som našla tieto dve a dúfam, že sa budú ešte veľmi preveľmi dlho vyrábať :)

5. PIKOŠKY

Ak poznáte človeka, ktorému idete kupovať dar, tk viete aj pikošky, ktoré si môžete dovoliť. 

Mňa by veľmi potešili biele alebo modré drevené vešiaky... V skrini vyzerajú úžasne, tak si ich dokupujem podľa toho, kde čo nájdem :) A vešiakov akosi nikdy nie je dosť.... Však?!

Tie skvelé darčeky sme dostali spoločne s drahým do domácnosti, a to napríklad ryžovar! Keďže ja neviem urobiť ryžu klasicky v hrnci... vždy som ju pripálila... tak toto bola skvelá voľba pre daček :) Už uvarím ryžu ľavou zadnou a vždy bez pripálenia.

Alebo jedno leto som sa sťažovala na horúčavy.... ozaj bolo neskutočne dusno a vzduch iba stál... Stále som spomínala na doby s vejárom, kedy sa aspoň mohli ovievať a v takom teple by sa to riadne zišlo....Predstavte, že až dvaja moji priatelia si na mňa spomenuli na ich dovolenkách a dostala som od oboch vejár :) 

Nedávno sme tiež riešili dar, ktorý mal byť na okrúhle narodeniny pre muža. Pánom sa celkovo dávajú darčeky ťažko. No zvolili sme ideu, že každý muž je vlastne dieťa. A tak sa spojili traja malý chlaci na jednom obraze, z čoho jeden bol oslávenec, druhý chlapec bol jeho syn a tretí chlapec bol jeho vnuk.... A ten WOW moment.... ten bol obrovský :)

Toto je tak individuálne, že vždy záleží na danom človeku, čo má rád... Kľúčom k takémuto špeci darčeku je počúvanie druhej strany :)

ZÁVER

Určite vždy zohľadnite druh situácie, či ide o formálne / oficiálne / prokolové udalosti alebo jednoducho ide na narodeninovú oslavu priateľa. 

Čo by bol pre Vás ideálny dar? Napíšte ho do komentára, alebo dajte aj ako sa Vám podarilo dojať darom Vašu polovičku / dieťa / rodiča.... 

Mňa veľmi báví dávať darčeky a chystať oslavy a prekvapenia... Je to úžasné a ten radostný výraz oslávenca a ostatných... To sú tie najväčšie dary pre mňa samotnú :)

Ďakujem za prečítanie článku a prajem Vám tie najkrajšie wow momenty.

Obľúbené príspevky