FOOD : Ochutnávka káv a ich výsledné skore od značky Coffeein

 


Tieto káva nám prišli v rovnaký deň s Green Plantation, a teda deň po Café Dias kávach. Tu boli vybrané 4 druhy káv pre ochutnávku. Zaujali nás balením, ktoré vyzerá prírodne a sú pražené na Slovensku (na zadnej strane vidíte dátum praženia aj dátum spotreby).

1. PERU - El Palto

Popis : 100% Arabica. Telo kávy je mohutné a silné. V chuti dominuje sladké a čokoládové tóny s podtónem kakaa. Dochuť je mierna acídna a horká pripomínajúca kôru pomaranču a grapefruitu. 

Obsah : 200g

Ochutnávka : jún 2021

Ochutnávka : drahý cítil vo vôni ako prvé lieskovce, aj keď sa v opise vôbec nespomínajú. Jemne kyslá na dochuti. Obaja sme cítili akýsi horký tabak na začiatku, ale čokoládu a citrusové tóny sme nenšali vôbec. Celkovo tak na 4, ak máme hodnotenie 1-5 a 1 je najlepšie. 

2. BRAZIL - Cerrado Diamond 

Keď si prečítate popis a milujete bazu... No nadchne Vás už len ten popis, Poďme sa pozrieť na realitu :)

Popis : 100% Arabica. Telo kávy je stredne silné, krémové. V chuti prevládajú čokoládové a ořechové tóny s nízkým obsahem acidity. Dochuť kávy je sladká, sirupová, pripomínajúca bazu.

Obsah : 200g

Ochutnávka : začiatok júna 2021

Táto káva prišla mne a drahému úplne nevýrazná... Zas na druhú stranu ako darček by sa podľa nás hodila úplne pre každého, keďže nie je ani extra kyslá, ani extra horká... 

3. CUBA - Sierra Maestra

Po pročítaní popisu sem zostala na rozpakoch... Nema kyslosť, to mi prišlo ako skvelé! Ale tabakové listy? Tabak teda veľmi po čokoláde nechutí, čo viem :D Tak uvidíme... Nechám sa prekvapiť :)

Trochu krémová s horkou dochuťou. Vôbec nie je kyslá, dá sa piť :)

Popis : 100% Arabica. Telo kávy je stredne silné, dymové. Zaujímavosťou tejto kávy je, že v nej nenájdeme žiadnu aciditu ani pri svetlejšom pražení. V chuti prevládajú čokoládové, zemité a ťažké tóny a dokonca v nej nájdeme aj chuť tabakových listov.

Obsah : 200g

Ochutnávka : máj 2021

4. Costa Rica - Tarrazu

Popis : Telo kávy je sterne silné, sladké. V chuti převládají sladké tóny čerstvého tropického ovoci v kombinaci s mléčnou čokoládou a trstinovým cukrom. dochuť kávy je mierne horká, pripomúnajúca kôru pomaranča.

Obsah : 200g

Ochutnávka : koniec mája 2021

Káva je úplne kyslá! Nebolo cítiť nič, iba kyslosť.... Aj cez mlieko.... Takže kávu som musela vytiahnuť lyžičku po lyžičke a šla na tvorbu ... Teda do pohára pod čajovú sviečku :)

Aj drahému prišla extrémne kyslá a nevie, či takú kyslú vôbec niekedy už mal.

Táto káva sadne milovníkovi kyslej kávy. Ak si kupujete klasické mainstreamové kávy, tak toto pre Vás určitě nebude :)

Po horkej Brazílii od Plantation máme tento kyslý extrém... Nuž hľadanie skvelej kávy stojí naše jazykové bunky veľa námahy... Ale takej dobrej námahy, čo nás s drahým baví :)


Ďakujem za prečítanie a napíšte mi do komentu, ktorá z káv Vás podľa môjho článku zaujala najviac. 

Krásny deň všetkým :)






Obľúbené príspevky