FOOD : Ochutnávka káv a ich výsledné skóre od Green Plantation


Tieto káva nám prišli na druhý deň po Café Dias v apríli 2021. Poviete si, že to je celkom doba od vtedy až po zverejnenie článku. Nuž áno, máte pravdu... Ale zas ochutnať toľko káv, to chce tiež čas :) Aspoň už uvidíte rovno moje popisy a ako mi chutili. Samozrejme, ak ste nás počas tohoto roka navštívili, tak ste určite dostali ochutnať niektorú z káv a ten názor tu bude tiež :)  

Táto značka nás s drahým oslovila, pretože obal je Free of plasrtic a je to pražené na Slovensku (na obale máte aj presný dátum praženia). Uvidíme ako nám bude chutiť :)

1. PERU - YUNGASUYO MUJERES

Peru sme "otvorili" alo prvú...Dala som úvodzovky, nakoľko nám v balíku už prišla pootvorená a asi 4 zrnká boli vonku v balíku. Buď sa zle zatvorila pri balení alebo pri doručovaní , každopádne 4 zrnká nám chýbať nebudú a kávu to nijak nezmenilo :)

Popis : čokoláda, nugát, pomaranč, slivka

Obsah : 250g

Ochutnávka : prelom apríl  2021


Má extra menu, čo pohár na presto skoro nedal a takmer káva pretiekla preč. Vo vôni cítiť čokoládu a slivku. Chuť taká zamatová a na na dochuti aj cítiť čokoládu. 
Kyslosť necítiť, čo mne úplne vyhovuje. je jemnejšia, než Columbia, ani nie je tak horká ako Columbia.

2. BRAZÍLIA - DIAMOND COOXUPÉ NOIR

Popis : Lieskové orechy, mliečna čokoláda, sušené ovocie, krémové telo.

Obsah : 250g

Ochutnávka : máj 2021

Drahý o nej tvrdí, že je horká  a priemerná kréma.

Moja maličkosť v tejto káve cíti horkosť, horkosť, horkosť aj cez mlieko... žiadne iné dochute necítim. 

Túto kávu ochutnali aj naši priatelia Mateovci, ktorý štandardne pijú kávu Piazza D'Oro a táto káva im zasa prišla kyslá... Dokonca tak, že nevedeli vypiť ani mini presíčko. Sto ľudí, sto chutí :)


3. BRAZÍLIA - DIAMOND COOXUPÉ

Popis : Lieskové orechy, mliečna čokoláda, sušené ovocie, krémové telo

Obsah : 50g

Ochutnávka : jún 2021

Vôňa tejto kávy je čistá mliečna čokoláda Milka... Viete, tá klasická mliečna bez akýchkoľvek ingrediencii navyše... Úplna klasika... Na chuti tiež čokoláda... Príjemná... Krémová... Krásna pena... Túto chcem znova! 


4. KOLUMBIA - ANSERMA NOIR

Popis : Hutné telo, čokoláda, ovocná dochuť

Obsah : 50g

 Ochutnávka : jún 2021

Už vo vôni cítiť čokoládu, keď sa otvorí balíček. Jedna z veľmi mála káv, kde som uť aj ja, kávový analfabet hehe, cítila čokoládu aj v mojej šálke. Je veľmi krémová a naozej sa veľmi dobre pije. Myslím, že túto si ešte objenáme, keď som konečne kdesi-čosi čokoládové zavoniala a aj ochutnala.

Drahý rozoznal vôňu kávy ako prvú okamžite. V pohári už bola čokoláda menej výrazná, ale stále pekne rozoznateľná. Mierne horká a úplne bez kyslosti. Čisté presíčko z tejto kávy potešilo aj jeho :)



Obľúbené príspevky