DETI : Prečo bude DOONA jedna z mojich TOP vecí pre dieťa

 
Raz počas tehotenstva mi vyskočila reklama s autosedačkou na kolieskach... Už vtedy ma neskutočne bolel chrbát, tak ma to veľmi zaujalo... Klikla som na to a vyzeralo to super, takže som to poslala drahému, ktorý v tej dobe pozeral autosedačky... 
Najprv sme klasickú trojkombináciu, kde bolo aj klasické vajíčko... Keď som odchádzala z nemocnice a mala som niesť to vajíčko, chrbát som myslela, že sa zlomí, ujde, alebo niečo... A nevedela osm si predstaviť klasicky obehávať s malým všetko, čo bolo treba s nosením tohoto vajíčka...
A došli sme späť k tejto autosedačke menom Doona, ktorú som tu nikdy predtým nevidela, ani naživo, ani z diaľky...
Nebola som si istá len dvihnutím vajíčka, ktoré je ťažšie než pri bežnej trojkombinácii.... Avšak bezpečnejšie omnoho viac ako v bežnej trojkombinácii... Bezpečnosť rozhodla a mali aj túto nádhernú tyrkysovú farbu, do ktorej som sa okamžite zamilovala.... A vteda som to ešte netušila, ale bola to jedna z TOP detských vecí, aké sme mohli kúpiť.

Kúpili sme k tomu aj izofix, tašku, obal na flašu, pršiplásť, tmavú clonu proti slnku a z inej značky ešte bielu clonu navyše a sieťku proti hmyzu. 

FOTO : fotky boli fotené rýchlo, takže nie sú ideálne, na predstavu o tom, aká je to super vecička však úplne postačia :)

Oficiálnu stránku nájdete TU.

VÝHODY a NEVÝHODY


CENA - my sme to kupovali na začiatku, keď vybehli prvé reklamy na sociálnch sieťach...  Top bezpečie pre dieťa a úľava pre chrbát ženy... To je úžasné! A na nezaplatenie. Ak môžete, určite si Doonu kúpte. Alebo nech sa Vám na ňu zložia, ako jeden skvelý dar pre dieťa. 

VOĽÉ RUKY - Nehovoriac o tom, že dieťa si pohodlne sedká, spinká či sa vozí, tak mama má stále dve ruky, aby mu našla vodu  či chrumku v taške :) AK máte zavěšené vajíčko na jednej ruke, cez druhé plece kabelku a ešte potrebujete chytiť za ruku druhé dieťa.... Je to boj... Moja teta Andrea to tak mala... A keď videla toto, bola nadšená a jedine, čo jej vadilo, že to neprišlo skôr :)

BEZPEČNOSŤ - Pozrite si rôzne testy na túto autosedačku. Napriek času patrí stále medzi TOP bezpečné sedačky pre dieťa.

CVIK - jediné, čo potrebujete dostať do ruky, je uloženie vajíčka na isofix a jeho vytiahnutie.
Keď kliknete, aby sa otvorili kolieska, poradím, robte to na zemi a pomaly sedačku dvíhajte, Ak bude sedačka hore a len to kliknete, trochu to buchne a ak máte v sedačke dieťa, môže sa zbytočne zľaknúť.

ŽIADNE PÁSY - keďže máte isofix, nemusíte bojovať s bezpečnostnými pásmi a ťahať ich hore-dolu...strkať sa do auta cez malé... Len zakliknúť a je to :)

TAŠKA -  dúfala som, že bude dosť veľká na všetko, čo potrebujem.... A viete čo? Bola :) Mala som tam vždy niekoľko plienok, utierky vlhčené na cestu, krém na prdelku klasický a nie mini balenie, vodu, penaženku a svoju kapsičku, nejaké maškrty, podbradník, aj ďalšie veci, takže ozaj tam toho vošlo dosť a mala som tam aj prehľad. Využité som mala všetky priehradky :)
Tašku som si vedels pripnúť na rúčky alebo do zadnej časti. Keďže som ju mala využitú absolútne, vešala som ju radšej zo zadnej strany... Akoby za chrbatik drobca a mala som na malé aspoň voľný výhľad a pod rukami sa mi nič nezavadzalo. 
OBAL NA FĽAŠU - ten som mala využitý vždy vonk s nejakým teplím nápojom a čakala som, že bude držať max hodinku, ale vydržal veľmi aj dlhšie :) Samozrjeme, v mrazoch niekde v Tatrách to neviem :)

5-BODOVÉ ZAPÍNANIE - vidím ako veľkú výhodu. Dieťaťko má pás cez plece a okolo bokov a zaklikne sa medzi nožičkami. Môže sa zdať, že to drobcovi bude vadiť, ale opak je pravdou... Pás udrží drobca krásne na mieste a v prípade rýchlejšieho zabrzdenia, alebo čokohoľvek, toho drobca drží v bezpečí, pevne, ale stále pohodlne :)

STRIEŠKA - to ma prekvapilo, že je celkom dosť veľká a dáte si ju do tak stiahnutej polohy, ako to vyhovuje Vám či bábätku. Ako som písala hore, mala som dokúpenú aj clonu, ale pri Doone som tuším využila asi len párkrát. 

KOLIESKA - Aj na fotke si všimnite kolieska. Určite to nie je do terénu, na túry a podobne. Ani žiadne lesné cestičky. Je to na rovný prvch, chodník... 

Doona bola môj veľký miláčik a predávala som ho ďalej len s ťažkým srdcom... Určite úžasná vec, ktorá odľahčila môj boľavý chrbát a túto našu Doonu si budem vždy chváliť. Som ozaj veľmi rada, že som mohla takýto výrobok mať a používať. 

Ak rozmýšľate nad Doonou, choďte do toho! Ak chcete, pítajte sa :) Ak ste ju mali alebo máte, napíšte mi do komentára, čo na ňu hovoríte vy a aké s Doonou máte skúsenosti. Budem sa veľmi tešiť :)

Ďakujem za prečítanie a prajem krásny deň.


A tu sú ďalšie fotky :












Obľúbené príspevky