FOOD : Ochutnávka Bulgaria

Rada ochutnávam sladkosti iných krajín. Preto mi mama z výletu z Bulharska doniesla ako inak, sladkosti. Keďže mala sprievodcov rodených Bulharov, ukázali jej najlepšie veci pre ochutnávku.


Prvá bola TRADITIONAL FLOSS HALVA. Znelo to pekne, obal vyzeral dobre. Čakala som nejakú bonbonieru. A trochu mi to pripomínalo zákusky z dovolenky na Rodose - také tenké cesto, veľa medu a orieškov, také neskutočné sladké, že vždy stačí len jeden. Ale omyl! 

Bolo to ako veľký chumáč vlasov v bielej farbe. Takže sme všetci pozerali, či to ideme ochutnať. Ale tak čo, šľak to traf! Narezali sme to a ochutnali sme! Bolo to vážne veľmi chutné. Tie akoby tenké vlásky, sa v ústach okamžite menili na akoby nadýchanú maslovú plnku s jemnou pistáciovou príchuťovou. Príjemne sladké. Nič presladené. Ani slané. Určite odporúčam vyskúšať. Minimálne pre tú zaujímavosť s vlasmi :D
Zloženie ma prekvapilo a v celku potešilo. Čakala som same oleje, kopec druhov cukrov a neviem čo. Zvyčajne, keď idete u nás kúpiť dezert, je tam taký bordel, že si môžete rovno radšej naliať okenu. 
Tu to bolo takto (text je opísaný z krabice) :
Ingredience : Sugar, Flour, Water, Glucose, Laurin partially hydrogenated palm oil, Pistachio nut traces 2%, Acidity Regulator: Citric Acid (E330), Vanilin Flavour.
Je tam aj upozornenie, aby sa to držalo v chlade, resp. do 22 stupňov a aby na to nesvietilo slnko.
Na obale bola uvedené aj www stránka, kde sladkosť nájdete : http://www.lukeria.eu/

Druhá bola . .  . ešte odfotím obal a už to pridám :)

Obľúbené príspevky