Poznáte svoj TYP PLETI?

Pozrieme sa na základné rozlíšenie podľa mojich skúseností:
1. citlivá - kozmetika môže štípať, páliť, dokonca až bolieť. Citlivá pleť o sebe zvyčajne vie, často hľadá kozmetiku, aby cítila úľavu. Podľa stupňa citlivosti je možné, že sa pleť musí preliečiť pod lekárskym dohľadom.
2. suchá - ak si ráno umyjete tvár čistou vodou, cítite pnutie, ťahanie v pleti? všakže nie je možné ísť von bez toho, aby ste sa nenakrémovali? Môže mať suché lišaje. Nie šupinky!
3. normálna - o pleť sa nemusíte veľmi starať, možno sa sem-tam ukáže malá nedokonalosť, inak je vám jedno akú kozmetiku používate. Ľudia s normálnou pleťou často podceňujú poriadne ošetrenie pleti, preto sa im stáva okolo 30tky, akoby zo dňa na deň zostarli o 5 rokov.
4. zmiešaná - zdá sa vám, že ste suchá i mastná zároveň. Prvá varianta sú suché líca a mastný nos s čelom. Druhá varianta sú mastné líca a suchý nos a čelo. Keď sa umyjete na suchých miestach cítite ťahanie, potrebujete ich nakrémovať. Ak použijete krém na suchú pleť, mastné miesta sa lesklú a lesknú. Ak chcete znížiť lesk a použijete kozmetiku na mastnú pleť, suché miesta sa presušia a možu sa vyskytovať až suché lišaje.
5. mastná  - táto pleť sa celkom jednoducho identifikuje, pretože sa ráno nachystáte, ale okolo obeda už určite riešite lesk, púder, papieriky proti mastnote, a pod. Viem, že niektoré ženy si dokonca nanovo umývajú tvár a robia líčenie. Mystná plať potrebuje ľahké čistiace gély, pleťové vody a veľmi ľahučké krémy, ktoré pleť nezaťažia.

6. aknózna - veľa z Vás hovoria, že majú problematickú pleť iba preto, že si nevedia určiť typ pleti alebo majú nejaké čierne bodky či zopár virážok. Hlavne v dospievaní chce každý vyzerať perfektne, preto je každá nedokonalosť nepriateľ. Do aknóznej pleti patria tí, ktorí majú neustále aspoň päť virážok, ale nie obyčajných, ale veľkých, červených, bolestivých, dokonca až hnisavých. Čím viac toho na pleti, tým je pravdepodobnejšie, že je potrebná už liečba u lekára. Aknózna pleť môže mať vo všeobecnosti dve príčiny : vonkajšiu (jednoducho sa o plať zle staráte - zlý krém, nevhodný postup,  zloženie krému poleti nevyhovuje, prašné pracovné prostredie, dlhú dobu sa zdržiavate pod umelým svetlom, a pod.) alebo vnútornú (najčastejšie hormonálna nerovnováha, zlé stravovanie, alergia, a pod.)
 
Toto je všeobecný súhrn ako si môžete rozoznať, kam by ste sa zaradili.

Ak potrebuje bližšiu konzultáciu, stačí sa registrovať na www.rodivia.sk - registráciu s stanete členom VIP klub Rodivia, kde sa takéto konzultácie poskytujú.

Obľúbené príspevky