Rýchle "vajíčkové mafiny"

Už dlhšie som pozerala rôzne recepty, kde boli mafiny robené z vajíčok, slaniny a ďalších dobrôt. mám dom aj plech na mafiny, nakoľko ich doma robievame, no na sladko :) Až sa naskytla príležitosť vyskúšať takúto variantu!
Plný plech
Foto : všetky práva vyhradené
Chceli sme odísť na víkend do Tatier, ale zostalo nám doma len niekoľko vecí na jedenie. Keďže sme ráno mali pečivo so zeleninou, už sa nám to nechcelo jesť aj na obed, aby sme to dojedli. A samozrejme na obed sme chceli čosi teplé do žalúdka. Zostalo len zopár vajíčok, niekoľko kúskov malých bagiet, trocha masla, zvyšok slaniny a nejaká zelenina. Nuž s tým sa ktoviečo uvariť nedá :D to sito súhlasíte :D
Tak ma napadlo, že urobím tie vajíčkové mafiny, na ktoré sa už dlho chystám. Všetky zostatkové veci som si nachystala a . . .  hm . . . na úvod som mala maslom vymastiť plech, okolo krajov dať slaninku a na spodok pečivo . . . hm . . .  už som sa videla, ako to budem drhnúť a nadávať, že pred odchodom na pekný víkend si vymyslím takú vec, kde treba taaaaaak dlho umývať riady . . . . ale čo s tým?
Vymyslela som si svoj recept, aby som nemusela drhnúť plech! Všetky malé bagetky som dala na polky a dno som utlačila. Nie, nič som nevydlabala vonku. Len som to utlačila, aby som mala z bagiet nádobky. Tie som poukladala na plech.
Z plechu to rýchlo utekalo :)
Foto : všetky práva vyhradené
Na dno každej bagetky som dala trochu masla, aby neboli veľmi suché :) Potom som všetko nasekala na malé kúsky a v miske som si rozmiešala vajíčka s trochou soli. Postupne som trochu vajíčok naliala do každej bagetky, až mi žiadne vajíčka nezostali. A bagetky som začala napĺňať! Do jedných šla slaninka a paradajka, do ďalšej redkvička a paprika, do ďalšej slaninka a syr, atď. až boli všetky plné. Zo zvyšných kúskov som si urobila ozdôbky :)
Všetko som dala do vyhriatej rúry a pieklo sa to cca 20 minút.

Zjedlo sa to rýchlo, bolo to teplučké a čo? Plech nebol zababraný, takže sa aj rýchlo umyl :)

Nuž, čo viac si priať!?

Obľúbené príspevky