Hotel Diplomat v Rajeckých Tepliciach

Aj Elzinka využila koláčik na privítanie.
Foto : všetky práva vyhradené
Spolu s partnerom sme sa rozhodli ísť na príjemný wellness víkend. Naše podmienky boli, aby to bolo do hodinky od nás (aktuálne bývame pri Trenčíne), dovolené domáce zvieratá a nech hotel stojí za cenu, ktorú uvádza.

Našli sme dvoch adeptov! Prvým bol krásny hotel SPA APHRODITE a druhým menším bol HOTEL DIPLOMAT. Cenovo bola Aphrodita drahšia, no mala viac procedúr. Diplomat bol síce mimo centra, no výzor mal príjemnejší, menej všetkých ozdôb, zlata, sôch . . . 

Vybrali sme si hotel Diplomat a bol skvelý! Vybrali sme si balíček Dotyk ticha, krásy a relaxu z týchto rôznych balíčkov.  Vybrali sme si 3 noci od štvrtka do nedele 10.-13.8.2017. Išla s nami samozrejme aj Elzinka, a teda sme si vzali apartmán. Ak máte so sebou psíka, ubytujú vás iba na prízemí, kde sa nachádzajú izby a apartmány pre hostí so psíkom.  

Privítanie.
Foto : všetky práva vyhradené
Hneď pri príchode do hotela nás privítali recepčné a všetko vysvetlili. Údaje o izbe, stravovaní, wellness a všetko potrebné. Dievčatá mali veľmi príjemné vystupovanie. V apartmáne sa dá ubytovať od 14:00h a my sme prišli okolo 15:00h. Takže sme sa hneď ubytovali, zložili svoje veci a trošku sa šli porozhliadnuť. Hlavne, aby sme presne vedeli, kde nám dajú jesť :D Musím uznať, že raňajky aj večere boli skvelé. Boli tam dva pulty a  jeden stolík, ale výber bol úplne postačujúci :) Celkovo nás najviac potešili rezne na večeru vo štvrtok, krupica či chlebík vo vajíčku na raňajkách, na večeru v piatok úžasná cestovina s maslovou tekvicou, prekvapil aj bezlepkový čokoládový koláčik . . .  no a vždy bolo večer veľa chutného ovocia :)

Pri prvom jedle, pre nás to bola večera, sa nás pri vchode do reštaurácie hneď opýtali na číslo izby a ukázali nám stôl. tento stôl sme mali po celý čas pobytu rovnaký. Vedľa reštaurácie je hneď detské ihrisko. Ak chcete, sedieť sa dá aj pri ihrisku vonku. Je to podľa mňa skvelé! Pretože vy si ešte môžete dopriať niečo zjesť, či dať si kávičku a deti i môžu už behať po preliezkach.

Privítanie z diaľky.
Foto : všetky práva vyhradené
Ďalšie naše kroky smerovali do wellness centra, aby sme si potvrdili rozvrh procedúr, ktorý som si dohodla vopred cez email. Masáž hlavy som posunula na drahého, pretože nemám rada, keď sa mi niekto hrabe vo vlasoch.  Mám ich dosť dlhé, rýchlo za zapletú a som rada, že som ich tam nejak učesala a že mi vôbec nezavadzali :) Keď som na neho posunula túto masáž, drahému sa nepáčil ten nepomer, že on má 3 procedúry a ja iba jednu. Preto sa opýtal na klasickú masáž aj pre mňa, ale akých masérov majú. Mám trochu problematický chrbát a nezverím sa len-tak hocikomu. Slečna nám navrhla možnosť masáže s fyzioterapeutom, ktorý pracuje v kúpeľoch a má skúsenosti s problémami pohybového aparátu. To sme vzali!

A čo procedúry? Keďže sme čakali na welness víkend ako na soľ, užili sme si každú jednu! v piatok začínal drahý masážou hlavy v čase 10:00h-10:30h a neskôr pleťový rituál s masážou rúk 10:45h-11:45h. Ked sa vrátil, mohol si akurát ľahnúť a trochu zdriemnuť :) Pleťový rituál je spojený s masážou rúk. Je to skvelé na uvoľnenie. jemná masáž tváre, s ošetrením, maskou a to tiež aj pre ruky. Obaja sme potom mali takú rozžiarenú pleť a neuveriteľne hladké ruky! Poobede 12:45h-13:15h prišiel rad aj na mňa a moju klasickú masáž chrbta s fyzioterapeutom! Hneď na začiatku sa opýtal, aký mám problém a či ma aj niečo pobolieva. Podľa toho sa pustil do masáže chrbta. ani som netušila, aký stuhnutý ten chrbát je, kým sa doň nepustil! Uf! Kto má problém s chrbticou vie, že všetko tu ide cez bolesť - cvičenie, masáže, niekedy aj také bežné veci ako spanie či sedenie,  a pod. Ale bolo to super! Zrazu som mala ľahký chrbát . . .  jááááj! Po masáži sme šli s drahým do plaveckého bazéna, kde sme si trochu zaplávali, trochu sa pomotali vo výrivke :)

Kúpelňa bola ozaj veľká.
Foto : všetky práva vyhradené.
Drobnosti :)
Foto : všetky práva vyhradené
Vo wellness sme využili aj drink zadarmo, ktorý sme mali v balíčku. Zvolili sme si ľadovú kávu. Wow! Určite si ju dajte. Je tam veľmi málo kofeínu, no je hustá, krémová, so šľahačkou . . .  taká dobrá maškta! Viete si tu dať aj presso či kapučíno, vodu, miešaný drink, džús . . . no určite tu nedostanete alkohol! Myslím si, že je to tak dobré, určite by niekto dal jeden či dva a vošiel do sauny! A problém je na svete! Všetci to poznáme, že vždy sa niekde nájde expert mimo logiku.

Neďaleké jazierko
Foto : všetky práva vyhradené
Sobota sa niesla v podobnom duchu o 10:00h-10:30h mal drahý klasickú masáž s masérom, už nie fyzioterapeutom. Ale veľmi si pochvaľoval :) Potom som pokračovala ja 10:45h-11:45h s pleťovým rituálom a masážou rúk. Poobede sme už procedúry nemali, preto sme vyskúšali saunový svet! Je to samostatná časť, kde je prítmie, teplúčko a počuť hlavne šumenie horúcej výrivky. Vyskúšali sme soľnú saunu. V saune je tma, nad vami sa striedajú malé farebné svetielka, ktoré pripomínajú hviezdy. Miesto v tejto saune je tak pre 4 osoby. Po saune si drahý skočil do studeného bazéna! Brrr! Môj smer bol vyhrievané kreslá :) prosto mám rada teplo - teplo - teplúčko :) Na kresle som skoro zaspala :D jednoducho úplný relax! 

Neďaleké jazierko
Foto : všetky práva vyhradené
Akosi nám vyhladlo a skúsili sme sandwich club. Rátali sme s nejakou hriankou a nepozreli gramáž, preto sme si ho objednali dvakrát. Hm . . .  bol to veľký tanier pre každého, hrianky na špajle striedané so slaninkou, šalátom, dresingom . . . k tomu mištičku kečupu a mištičku tatarky. Nakoniec sme z toho obaja mali klasický veľký obed. Takže ak chcete len niečo na zakusnutie, dajte si tento tanier dvaja :) K tomu sme ešte vyskúšali vanilkový cheesecake. A kávu! :D zaklincovali sme to úplne!

V piatok večer a v sobotu podvečer sme vybehli na prechádzku. V piatok večer sa dajú nájsť otvorené miesta, kde sa ľudia zabávajú a je to celkom milí malý spoločenský život. V sobotu tu bolo ticho, tak sme si pozreli jazierko a prešli sme sa okolo hotela Aphrodita. Inak len klasické domy, rozbité cesty, obyčajná malá slovenská dedina. Ak to porovnám s Trenčianskymi alebo Bardejovskými kúpeľmi, toto mestečko ďaleko ďaleko zaostáva.

Keď sme v nedeľu odchádzali pred 11:00h, boli sme oddýchnutí a už sme sa aj tešili domov, pretože sem sa ešte určite vrátime! 
Elzinke sa apartmán páčil
Foto : všetky práva vyhradené

Balíček bol využitý na úplne maximum :) 



Doplnkové informácie :
- cena za psíka na 1 noc je 15Eur,
- cena za večeru, ak ju nemáte v balíčku je 15Eur za 1 osobu na 1 noc,
- do plaveckého bazéna chodte určite poobede, vtedy detičky spia a bazén je skoro prázdny, po 15:00h sa postupne bazén plní detičkami s kolesami a to si už nezaplávate. Prázdno je aj po 18:00h.
- upratovanie je na požiadanie - vyvesíte ceduľku prosim upratať :)
- všade vo wellness hraje príjemná hudba a vonia prírodná citrusová kozmetika, ktorá mi pripomínala citrusové sprchové oleje od značky Saloos 
- Bankomat - určite sa tu nespoliehajte na bankomat, podľa informácii z navigácie sme tu našli dva bankomaty od SLSP a VUB, jeden nefungoval a druhý mal max limit na výber 200Eur.

Obľúbené príspevky