Ako si urobiť nákupný zoznam

Možno si poviete, čo je toto za téma.
Možno si poviete, že nákupný zoznam nepotrebujete.
Možnos si poviete, konečne!

Spôsom ako si písať nákupný zoznam je niekoľko. Môžete si ho napísať do hlavičky (ak si vždy pamätáte presne, čo treba nakúpiť, klobúk dole!). Alebo si sadnete a napíšete nákupný zoznam pred odchodom na nákup. Ak máte o potravinách doma prehľad, prípadne si skontrolujete zásoby a dopisujete do zoznamu.

Zoznam môžete spisovať v poradí, v akom Vás čo napadne alebo si ho možete rozdeliť do častí. Časti podľa Vášho obľubeného obchodu (keď vojdem do obchodu najprv je tu zelenina a ovocie, potom su koreniny, tak plechovky, atď.) alebo len obyčajné rozdelenie potravín (pečivo, kozmetika, ovocie, a pod.).

Ja osobne používam rýchlu kombináciu všetkých :
Vezmem A4 a rozdelím ju na dve časti. Na pravú stranu napíšem úplne hore - potraviny a na ľavú stranu hore napíšem - kozmetika (sem píšem všetko, čo nie je na jedenie). Zoznam mám na ľadničke, alebo niekde blízko ľadničky :) Celý čas dopisujem všetko, z čoho zahadzujem prázdny obal, alebo z čoho vyškriabavám posledné kúsky a je jasné, že to bude jedna z posledných dávok. Pred odchodom na veľký nákup ešte dopíšem, čo ma napadne a hotovo :)

Priebežné písanie zoznamu je podľa mňa najlepšie, nakoľko určite nakúpite, čo Vám chýba. Ak beháte medzi prácou, deťmi či koníčkami, cvičením či pohodou pri telke, na zozname bude určite všetko :)

Aký zoznam píšete Vy? Alebo ho nepíšete? Dajte mi vedieť :)

Obľúbené príspevky