Príprava párty za 15 minút

V dnešnej uponáhľanej dobe, kedy všetko potrebujeme pripraviť rýchlo a navyše, aby to skvele vyzeralo a chutilo, nie je nič cennejšie ako dostať zopár rád, na rýchlu prípravu párty.

Čo je dobré mať vždy doma:
- umelohmotný riad ( farebné alebo obyčajné plastové poháre, najlepšie poldecáky aj dvojdecáky, taniere, príbor, a i.)
- ozdobné servítky
- slamky ( najlepšie s nejakou ozdobou )
- slané pochutiny (chipsy, tyčinky, chrumky, a i.)
- veci potrebné na rýchle upečenie koláča ( napr. bublanina, muffiny)
- nealko - najjednoduchšie riešenie je mať vždy doma šumienku či sirup
- alko - každá rodina má doma nejaký bar, kde sa nachádza nejaká darovaná fľaša, ktorá sa pri nečakanej návšteve hodí. ak patríte k tým vždy pripraveným, tak viete, že každý bar má obsahovať nejaké víno, tvrdý alkohol (vodka, slivovica, hruškovica), likér a niečo špeciálne pre zaujímavú ochutnávku a samozrejme pivo :) s takýmto arzenálom sa Vám určite nestane, že nemáte  čo hosťovi naliať )

Základný problém pri "prepadovke priateľov" je nepripravenosť. Je dobré, ak poznáte základne fajnovky, ktoré vyčarujú super dojem. Takže práve Vám návšteva zazvonila na zvonček, čo teraz? jednoducho ich pozvite dnu, dajte sadnúť v obývačke a na 10minút sa ospravedlňte. Za ten čas nachystajte na tácku umelohmotné poháre, slamky, na taniere dajte ozdobné servítky a vysypte naň rôzne pochutiny. Doneste to hosťom a opýtajte sa, čo si dajú na pitie. Na druhú otočku donesiete nealko zo šumienok v ozdobných fľašiach či krčahoch v lete/ v zime tam dajte radšej čaj/  a zoberiete aj alkohol. 
Tretí návrat do kuchyne znamená, že hostia majú pochutiny, majú drinky a ostáva koláč! Poviete si, že nie je na to čas, to určite nestihnete, treba to vymiešať a rúra nie je vyhriatá a to a tamto a hento . . .. a  . .  a  . . stop! Tu je malý trik. Keď zbadáte návštevu, ešte pred tým, než im otvoríte, dáte vyhrievať rúru. Kým sa so všetkými pozdravíte a usadíte ich prejde nejakých 5 minút. Potom si posadajú, padne úvodná otázka a vy sa ospravedlníte na 10 minút. To už máme spolu 15 minút. A teraz sme ten tretíkrát v kuchyni a rúra sa vyhrieva už 15minút. Kým ste chystali pochutiny a drinky do misky ste nahádzali všetky ingrediencie (najlepšie je mať na to robot, ktorý kým roznášate drinky a pochutiny všetko vymieša), ak nemáme teraz všetko vymiešame, vylejeme na plech alebo do košíčkov a dáme piecť.
Poviete si, že to nie je možné, takto rýchlo? len sa zamyslite, koľkokrát k Vám niekto prišiel a vždy ste automaticky riešili niečo slané na stôl, kávu, víno a tak. V podstate toto nie je nič nové, iba mierne zrýchlená a organizovaná verzia :)
Keď to stihnete, vráťte sa k priateľom a bavte sa s nimi. Len nezabudnite na koláčik. Spálený koláč by nebola práve najlepšia reklama. Tak si nastavte hodinky, alebo nos a nepremeškajte tú srpávnu chvíľu an podávanie koláčika. Podľa druhu koláča naservírujte malé kúsky do košíčkov (napr. ako na muffiny, aj keď to muffiny nie sú). Každý si kúsok môže vziať a navyše nemusíte riešiť, že sú potrebné ďalšie taniere a vidličky. 
Takže "prepadovku" sme obslúžili za 15 minút! 

Ak si stále kladiete otázku, ako zabaviť priateľov na tých 15 minút, veď neprišli vysedávať, ale prišli za Vami a chcú Vás vidieť, odpoveď je jednoduchá. Prečo im neukázať fotky z poslednej dovolenky, Váš obraz, ktorý ste skúsili namaľovať, poukážku, čo ste vyhrali, prerobenú detskú izbu, a i. Možností je veľa. 

Čo je hlavná pointa úspechu: V kuchyni majte rýchle ruky a premyslené pohyby, ale mimo kuchyne zvoľte pomalé tempo chôdze a absolútnu pohodu. Ak Vás uvidia v takej uvoľnenej nálade, budú sa priatelia omnoho viac čudovať, ako ste to stihli.

O zábavu pri takýchto stretnutiach nikdy nie je núdza. Len kým každý povie jednu novinku zo svojho života, ktorá sa potom okomentuje a každý k nej dodá svoju podobnú skúsenosť, prejde aspoň hodinka.

Dobrá zábava, všetko skvelo nachystané a navyše dostali aj koláčik na cestu. No nie ste ten najúžasnejší hostiteľ?
Odpoveď : Áno!

A budete aj najšťastnejší hostiteľ, pretože všetok plast šup do vrecia na odpad, utriete stol a pozrite sa! Žiadne umývanie tanierov, pohárov, resp. ich nosenie do umývačky. Iba jedno vrece, ktoré sa vyhodí a akurát ten jeden plech od koláča treba umyť.

Obľúbené príspevky