Zásnubný večierok

Či už oficiálny alebo nie, robí ho každý. Že nie? Takmer každý, kto sa zasnúbil urobil minimálne toto : snúbenci pripravili chutný obed alebo večeru, vytiahli pekné prestieranie a pozvali rodičov z oboch strán, aby im slávnostnú novinku oznámili. (Pri dobrom jedle sa novinky, zásadné zmeny a v niektorých prípadoch aj nepríjemné správy prijímajú ľahšie, nakoľko jedlo človeka upokojuje.) Čím viac sa obávate reakcie rodičov, tým viac urobte jedlo chutnejšie, dezert ohromujúcejší a pridajte nekonečnú pohodu pri večeri a novinku oznamujte po dojedení. Takto jednoducho by to šlo, či už sa Vaši rodičia poznajú alebo je to premiéra spoznávania rodičov.
Neoficiálne zásnuby s rodičmi a následným oznamovaním novinky priateľom je jedným z najjednoduchších zásnub na svete, a pritom majú neopakovateľné čaro intimity a blízkosti rodiny.
Oficiálne zásnuby je potrebné dobre naplánovať, skoro tak podrobne ako svadbu. Na takýto večierok si zvoľte príjemnú reštauráciu, ktorá vystihuje Vás oboch ako pár (príklad: ak ste obaja domácky a rodinne naladení, nedávajte si večierok do ultramoderného podniku, nakoľko by ste tam nepôsobili prirodzene, možno dokonca až smiešne.  Dajte si večierok do príjemnej malej rodinnej reštaurácie s príjemným osvetlením, kde zapadnete a budete sa cítiť prirodzene a tú prirodzenosť bude vidieť aj na fotkách).
Na tento večierok si pozvite ľudí, ktorí sú Vám blízky. Je to z dôvodu, že na svadbu si niekedy človek pozve aj ľudí, ktorých možno veľmi nechcel, ale sú z rodiny, alebo Vás pozvali oni či inak podobne. Alebo, ak si na svadbu pozývate iba úzky okruh blízkych ľudí, na zásnubný večierok môžete pozvať tých, čo sa môžu uraziť. Najlepšia varianta podľa mňa je, ak si pozvete len ľudí, ktorých chcete a nie tých, ktorých Vám predkladajú. Veď je to Vaša svadba a Váš zásnubný večierok a každý svoju šancu na svadbu mal či bude mať, tak nech Vám nechajú priestor, aby všetko bolo ako chcete.
Večierok zvyčajne začína večerou (predjedlo, polievka, hlavné jedlo, dezert, káva a nejaký aperitív a pár fliaš vína či iného alkoholu). Pred večerou alebo počas nej je možné predniesť prípitok. Prípitok by mali predniesť svedkovia, prip. ďalší, kto by mal záujem, nech môže každý mať priestor na vyrečnenie a zároveň tak môže každý vyjadriť svoju gratuláciu so svojím osobným šarmom J
Po večeri môže večierok pokračovať vo forme konverzácii alebo malej disko šou alebo si môžete zvoliť nejaké prekvapenie pre hostí či niektorí z hostí pre Vás.
Ak pozývate na akýkoľvek druh večierku a robíte pozvánky, nezabudnite na nich uviesť okrem dátumu, času a miesta aj dress code (ako majú prísť hostia oblečení, ak si zadáte tento odkaz do vyhľadávača, nájde Vám veľa odkazov a vysvetlení).


Obľúbené príspevky